Deze uitstappen mag je niet missen in december

Het is niet omdat december de koudste maand van het jaar is, dat je daarvoor niet meer buiten moet komen. Trek die warme winterjas aan en duffel je goed in en trek eropuit! Wij zochten en vonden alvast wat toffe inspiratie waar je het warm van krijgt...

1.Putteke Winter in De Schorre in Boom
Vrijdag 7 en zaterdag 8 december

Niets is leuker om in het putteke van de winter je warm aan te kleden en samen een sprookjesachtige winterwandeling te maken. Wat dacht je van de vaste waarde Putteke Winter waarbij je geniet van sfeervolle verlichting en je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows komt. En the best has yet to come want op het einde geniet je van live muziek, lekkere warme chocolademelk, glühwein of jenever!

Tip: Ook deze winter kan je gaan genieten van Putteke Winter in andere verschillende provinciale domeinen! Check zeker eens www.gezelligbuiten.be voor alle andere evenementen.

2. Terhills Trail Run in Connecterra
Bearsports organiseert op 8 december 2018 de derde editie van de Terhills Trail. Er staan 3 afstanden en kids trails op het programma: 10, 20 en 30km en voor de kids tussen de 1 en 4 km (afhankelijk van de leeftijd).
Voorafgaand vindt op vrijdagavond 7 december 2018 vindt de tweede editie Terhills Night Trail plaats. Een absolute aanrader voor sportievelingen!
Info en inschrijvingen vind je hier

3. Vurige winteravond in het Vrijbroekpark
Vrijdag 14 december

Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark en haal een frisse neus tijdens de Vurige winteravond. Je start de wandeling aan het bezoekerscentrum tussen 19 en 20.30 uur, waar je verwelkomd wordt door de act 'winterwens'. Op eigen tempo wandel je verder doorheen een donker park vol sfeer en lichtjes. Volg het spoor van kaarsen, zo kom je bij een gezellig kampvuur met hapjes en drank en een vurige show 'Fiammifero' van Peter Gusta.
De avond is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven.

4. Een seizoenswandeling in het Arboretum Kalmthout
In een ver verleden leefden Kelten en andere Germaanse stammen in harmonie met de natuur. Eén van de belangrijke momenten in het jaar was de zonnewende in de winter. Een gewijde dag en bijzondere periode waarin bepaalde planten en bomen een speciale rol speelden in de rituelen die erbij hoorden. Groenblijvende bomen zoals de spar (kerstboom), de maretak, de hulst en vruchten als appels hadden toen, maar ook nu nog, een grote symbolische waarde. In deze sfeervolle themawandeling door de decembertuin vertelt de gids over de oorsprong van enkele gebruiken en feesten in de midwinter kersttijd. Daarnaast kom je te weten op welke manier bomen en planten zich voorbereiden op de winter en ontdek je heel wat winterbloeiende planten in de decembertuin.
Alle info vind je hier.

5. De heropening van het Afrikamuseum
Vanaf 9 december

Eindelijk is het zover! Het Afrikamuseum opent weer haar deuren, na een grondige renovatieperiode waarbij het onthaal de de gebouwen grondig werden verbouwd, is het tijd om het weer te gaan bezoeken. Ontdek de metamorfose die het museum onderging als allereerste!
Alle info vind je hier

6. Winterpret in Brussel
Tot 6 januari 2019
Ere wie ere toekomt: het kloppende hart van Brussel met Winterpret en zijn gezellige chalets is een topper. Te voet, met de fiets of met de metro, niets staat je in de weg voor een duizelingwekkende rit op het reuzenrad, de ijzige geneugten van het ijsschaatsen; een overdosis aan geschenkjes en om de bedwelming van de warme wijn en parfums en smaken van dichtbij en ver weg te proeven. Ideaal om de stad te leren kennen op een andere manier.

7. Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum
De kerstperiode is dé tijd van het jaar voor gezellig samenzijn en natuurlijk: lekker gebak! Kom tijdens de kerstvakantie opwarmen in het Bakkerijmuseum: je krijgt een portie gezelligheid en héél wat lekkers voorgeschoteld. Zo kan je je eigen eetbare glas-in-lood kerstkoekjes maken. Of leef je je liever uit met een indrukwekkende kerststronk, een peperkoekenhuisje, of een échte driekoningentaart? Ook in het museum straalt de kerstsfeer er van af: tijdens een spannende zoektocht ontrafel je het mysterie van de Groene Hand, ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren. Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens een extra verrassing!
Alle info vind je hier

8. Gentse Winterfeesten
De Gentse binnenstad wordt in december een winterwonderland met een ijspiste onder de Stadshal. Vanuit het reuzenrad kun je Gent vanuit de hoogte bewonderen.
Er is een kerstmarkt met internationale standhouders en het Gravensteen wordt een winterwonderkasteel, een onweerstaanbaar theater van de geschiedenis in feeërieke kerstsfeer.
Alle info vind je hier

NOG MEER INSPIRATIE NODIG VOOR UITSTAPPEN IN JE BUURT?
CHECK DAN ZEKER EENS ONZE ACTIVITEITENZOEKER