Zo overleef je de herfstvakantie tijdens de lockdown

De herfstvakantie is in zicht, maar helaas gooien de coronamaatregelen roet in het eten. Gelukkig zijn er voldoende coronaproof activiteiten om je kinderen veilig bezig te houden.  Een overzichtje!

1. Uitwaaien aan zee


We kunnen misschien niet naar het buitenland, zoals velen graag doen in de herfstvakantie, maar in België hebben we ook een prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld het strand. Wat is er heerlijker dan uitwaaien? De geur van de zee, wandelen door de duinen, naar het zand turen dichtbij het water. Wie weet vind je zelfs nog iets bijzonders.Weer of geen weer, het strand is altijd een geslaagd uitje en daarnaast lekker coronaproof. Aan zee kan de energie van de kinderen de vrije loop gaan. Daarnaast kun jij zelf ook genieten van de omgeving en tot rust komen, als de kinderen afgeleid zijn.

2. Het bos in

De herfst is ideaal om lekker door de bladeren te rennen, maar ook ligt het bos dan vol herfstschatten. Denk aan kastanjes, dennenappels en paddenstoelen. Bij Natuur en Bos kan je terecht voor heel wat coronaproof wandelingen in de natuur. Zeker eens een kijkje gaan nemen!  Met de gevonden spulletjes kunnen de kinderen thuis uuuuuuuren zoet zijn. Laat ze iets knutselen met de gevonden kastanjes, verf herfstbladeren en gebruik ze als stempel of maak een sporenprint van een paddenstoel. Houd zeker onze social mediakanalen in het oog want ook daar zullen wij jou deze herfstvakantie inspireren met leuke activiteiten.

3. Doe de Trollenwandeling in De Schorre

Provinciale domeinen blijven open dus wat dacht je van de Trollenwandeling in De Schorre.Samen met Tomorrowland en met de Deense kunstenaar Thomas Dambo maakten ze zeven reusachtige trollen. Samen met een technische school uit Boom bouwden ze de zeven reuzen. Ze kregen een blijvend plaatsje in het mooie recreatiedomein van Boom en daar kan jij nu naartoe!

4. Bezoek thuis een dierenpark of museum virtueel

De nieuwe coronamaatregelen zorgen ervoor dat we even weer geen bezoek meer kunnen brengen aan onze favoriete dierentuinen, musea, aquariums enzovoort. Maar...wij hebben daar een leuke oplossing voor gevonden..want hier vind je een overzicht van de parken, musea en attracties waar je digitaal een glimp van kan opvangen lekker thuis vanuit je luie zetel.

5. Doe zelf een kunstwerk na

Met de nieuwe quarantaine voor de boeg, misschien is het een leuk idee om je te storten op Tussen Kunst en Quarantaine? Als je thuis bent met de kinderen en de muren op je afkomen. Hier wat homemade art! Welk kunstwerk ga jij nadoen?