10 onmisbare apps die je volgende uitstap gemakkelijker maken

Binnenkort een uitstapje gepland? Wij selecteerden voor jullie 10 superhandige apps die van pas kunnen komen tijdens een dagje uit:

1. Wiffinity
Wifi kan handig zijn als je op daguitstap bent! Al was het maar om iets op te zoeken of een andere handige app te downloaden. Dankzij Wiffinity vind je een hele lijst van publieke netwerken én de bijhorende wachtwoorden. Haaaaaandig!
Voor iPhone en Android

2. Flush
“Help ik moet naar het toilet!” Daar sta je dan! Zeker als vrouw is dit dus een onmisbare app tijdens je volgende uitstap: een app die je de weg wijst naar het dichtstbijzijnde toilet. Flush verzamelt al meer dan 190.000 toiletten wereldwijd en dus ook bij ons in Vlaanderen!
Voor iPhone en Android

3. Payconiq
Ben je onderweg met familie en vrienden en maak je graag een stop in een café of restaurant? Maar wie betaalt de rekening? Dankzij deze app kan je gemakkelijk je vrienden en familie terugbetalen met je smartphone.
Voor iPhone en Android

4. De Lijn
Met de app van De Lijn reis je zonder zorgen! Met één app plan je een reis met het openbaar vervoer in heel België. De app stippelt voor jou de meest interessante route uit. Ook als je moet overstappen op de trein of een bus of tram in Brussel of Wallonië.
Voor iPhone en Android

5. NMBS
Nog zo’n handige app om nog makkelijker naar je bestemming te reizen. Koop je biljet, volg je trein in real time…Je doet het allemaal vingervlug vanop je smartphone of tablet!
Voor iPhone en Android

6. Vlaanderen Fietsland
Ben je met de fiets onderweg? Stippel een aangename en groene fietsroute uit met de Vlaanderen Fietsland-app. Of laat je verrassen: op basis van een startpunt en afstand naar keuze, zo berekent de app voor jou een traject.
Voor iPhone en Android

7. Taxi
Geraak je niet thuis met het openbaar vervoer? Dan was een taxi bestellen nog nooit zo eenvoudig via de Taxi.eu-app. De app houdt rekening met je locatie, dus zelfs als je zelf niet weet waar je bent, kan je een rit aanvragen. Je ziet meteen welke taxi’s er in de buurt zijn. De afstand, duur en prijs van het traject wordt vooraf berekend. Aanradertje!!!!
Voor iPhone en Android

8. Sidekix
Sidekix is een geweldige app als je graag te voet een stad verkent. De app biedt wandelroutes op basis van uw interesses: geef aan of u op zoek bent naar een kroegentocht of liever wil shoppen en Sidekix kiest speciaal voor u de beste routes. Bovendien krijgt je ook nog een overzicht van de meest trendy restaurants, winkels en andere plekken van het moment in uw buurt. Zo hoef je zeker niets te missen.
Voor iPhone en Android

9. Waze
Files vermijden? Verkeersinfo nodig? Dan raden wij Waze ten zeerste aan, want deze app is 's werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app. Vergezel andere chauffeurs in je regio die real-time verkeersinformatie delen, zodat iedereen tijdswinst kan maken en kan besparen op brandstofkosten tijdens je rit! En zo heb je meer tijd om te genieten van je uitstap in plaats van in de file te staan!
Voor iPhone en Android

10. Weersvoorspellingen
Laat het weer je uitstap niet verpesten! De weersvoorspellingen en neerslagmeter van het KMI behoren tot de meest nauwkeurige. Mocht je willen weten of het gaat regenen in je buurt? Dan is de app Buienradar een heuse aanrader en bijna altijd juist!
De apps van het KMI en Buienradar zijn er voor Android en iPhone.

Jullie nog apps die dit lijstje kunnen vervolledigen? Laat het ons zeker weten!

OP ZOEK NAAR EEN INSPIRATIE VOOR JE VOLGENDE DAGUITSTAP? CHECK DAN ZEKER EVEN ONZE ATTRACTIEZOEKER