7 leuke gratis dingen om te doen in Antwerpen

Een uitstapje naar Antwerpen in de winter is altijd leuk! Spijtig genoeg kosten dagjes uit meestal geld. Toch zijn er in Antwerpen enkele topactviteiten die gewoon gratis zijn, wij zetten ze alvast op een rijtje voor jullie:
 

1. Je kan sinds kort een gratis veerdienst tussen linker- en rechteroever nemen. Door de renovatiewerken aan de Sint-Annatunnel, beter bekend als de voetgangerstunnel, is een overzetboot de ideale vervanging. De veerpont vaart tussen de steiger aan het Frederik Van Eedenplein en het ponton aan het Steen. De renovatie van de voetgangerstunnel zou in het voorjaar van 2019 volledig klaar zijn, tot dan kunnen mensen al zeker gebruik blijven maken van de gratis veerdienst. 

2. Ontdek Antwerpen eens op een totaal andere manier aan de hand van een stripmurenwandeling. Tijdens je gratis speurtocht kom je van de ene buurt in de andere terecht en voor je het weet sta je voor een van de tien huizenhoge muurtekeningen die Antwerpen rijk is.Het Antwerpse stripmurenproject Muurvast steekt grauwe, slecht onderhouden of zwaar getagde muren in een kleurrijk, nieuw jasje. Het worden monumentale muurschilderingen die zowel de Antwerpenaren als de bezoekers aangenaam verrassen. 
Download het plannetje van de stripmuren en start je speurtocht.

3. Geniet gratis van Winter in Antwerpen (ok, je geeft misschien wel wat geld uit aan een warm drankje of hapje). Van zaterdag 9 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland. Geniet onder andere van een romantisch ritje op het reuzenrad om al het moois in de stad te overschouwen. Op de kerstmarkt neurie je al gauw onbewust mee met de kerstdeuntjes, een warm drankje in de hand. Even zwaaien naar de kinderen, die ontelbaar veel rondjes draaien op de indrukwekkende ijspiste op de Groenplaats. Tijdens een glijpartij op de tubingbaan waan je je op een besneeuwde bergtop. Daarna kan je je in een behaaglijk hoekje van de winterbar nestelen en nagenieten van een dag vol winterse avonturen.

4. Vergeet de koude in de botanische tuin aan de Leopoldstraat! Tijdens een drukke shopnamiddag is dit een leuk rustpunt om even uit te blazen.

5.Je hoeft heus niet ver te gaan om een schitterende Kerst te beleven. Meer nog, Antwerpen biedt je dit jaar weer een winterperiode om u tegen te zeggen. Dit jaar staat de Winter in Antwerpen niet toevallig in het teken van diamant. Het DIVA verheugt zich dan ook op de vele activiteiten die tussen 9 december en 8 januari zullen plaatsvinden. Ook binnen de muren van de Suikerrui: het gedeelte van DIVA waar ze je maar al te graag welkom heten tot de opening van het museum.
Meer info over het DIVA vind je hier

6. Ook in de winter zet je je op een terrasje met een Antwerps Bolleke Koninck (dat kost natuurlijk wel een beetje geld) of op een bankje en geniet van de gebouwen en monumenten op de Grote Markt van Antwerpen. Je hebt er het Stadhuis, de Brabofontein en verschillenden prachtige gildehuizen.

7. Even uit de stad? Bezoek dan gratis de Kinderboerderij in het Rivierenhof. Ga er spelen in de wilgenhutten, konijntjes aaien, schrikken van het geloei in de stal? Raden welke groenten er in de moestuin groeien of de neus dichtknijpen bij het passeren van de mesthoop? Kom langs en maak van dichtbij kennis met de wereld van de boer, zijn dieren en het erf. De boerderij is alle dagen (inclusief zon- en feestdagen) vrij en gratis te bezoeken tussen 13u en 17u, behalve op vrijdag en zaterdag want dan is de Kinderboerderij Rivierenhof gesloten.
Meer info over het Rivierenhof vind je hier

Nog op zoek naar meer leuke activiteiten in Antwerpen?
ONTDEK DAN SNEL ONZE ACTIVITEITENZOEKER