Bezoek het Prinsenkasteel op de Archeologiedagen

Ben je nog nooit in de donjon van het Prinsenkasteel geweest en ben je benieuwd hoe die er van binnen uitziet? Wil je meer weten over dit bijzondere stenen gebouw en het werk van de steenhouwer? Dan is dit je uitgelezen kans! Op zaterdag 15 juni kan je hoogst uitzonderlijk een bezoek brengen aan de donjon van het Prinsenkasteel onder de deskundige begeleiding van een gids.

Monumentenwacht Vlaanderen en Abdijmuseum Ten Duinen bundelen de krachten rond behoud, beheer en ontsluiting van ruïnes in Vlaanderen en delen hun ervaring en kennis met het brede erfgoedveld. Het resultaat? Een activiteitenreeks in vijf provincies. De studiedag van de provincie Vlaams-Brabant wordt samen met het MOT georganiseerd en vindt geheel toepasselijk plaats op de Archeologiedagen.

Er worden 2 programma’s aangeboden, dus voor elk wat wils.

Het eerste programma is een studiedag met presentaties over de restauratie burchtruïne te Tervuren en steenbewerking in middeleeuws Brabant. Daarna volgt een bezoek aan de ruïnes van het Prinsenkasteel en een demonstratie van een steenhouwer.

Het tweede programma is wat lichter opgevat: een bezoek aan de donjon van het Prinsenkasteel, gevolgd door een demonstratie van de steenhouwer.

Tot slot verplaatsen we op middeleeuwse wijze en samen met de toeschouwers een loodzware steen!

Voor beide programma’s moet ingeschreven worden. Voor het verplaatsen van de steen hoef je niet in te schrijven.