Hier kan je naartoe in februari

Februari is de maand waarin het nog bibberkoud kan zijn maar waarin je al af en toe geniet van een fris lentezonnetje op je gezicht. Reden genoeg om buiten te komen en één van deze toffe uitstapjes in te plannen…

Expo Mummies brengt het Oude Egypte tot leven in Brugge
Vanaf 2 februari
Deze fascinerende expo belicht 3 thema’s: het leven in het oude Egypte, de dood en het eeuwige leven. De expo bevat prachtige menselijke én dierlijke mummies uit het oude Egypte van meer dan 2.000 jaar oud. Daarnaast zijn ook meer dan 200 authentieke objecten uit het oude Egypte te zien, waaronder piramides, hiërogliefen, maskers,... Deze objecten en mummies behoren tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland), dat 1 van de 5 belangrijkste en grootste Egyptische verzamelingen van Europa bezit. Grote infoborden en video’s doorheen de tentoonstelling geven uitleg over de opmerkelijke rituelen van oude Egyptenaren rond de dood en hun rotsvaste geloof in het hiernamaals.

Valentijnrun
Rivierenhof – 10 februari

Deze recreatieve funloop met keuze uit een parcours van 5 of 10 km is al aan de 8e editie toe. Bij aankomst kun je je in het winterse Rivierenhof verwarmen aan een zoete zonde en een lekker drankje. Wie verkleed meeloopt, maakt kans op mooie prijzen.

Fijn om weten!
Gratis: mits vooraf online inschrijving via www.antwerpathletics.be
Betalend: € 5,00 per deelnemer die zich vooraf online niet heeft ingeschreven.

Yoga in het museum
Zondag 10, 17 en 24 februari, 10 en 17 maart, telkens van 14.30 tot 15.30 uur.
Kom op zondag naar NAVIGO-museum voor een bijzondere yogales! Bij de aquariums, tussen de nieuwsgierige vissen, brengen we samen lichaam en geest tot rust. Kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom indien ze worden begeleid door een volwassene. De les wordt zo georganiseerd dat ook individuele volwassenen aan hun trekken komen.

Sterren kijken in de Averegten
Zaterdag 9 februari
Bij heldere hemel is een ongekende sterrenpracht te bewonderen. Samen met Volkssterrenwacht Urania richten we onze telescoop op de maan en de sterren. We kunnen misschien de ringen van Saturnus spotten of op zoek gaan naar enkele sterrenbeelden! Kleed je warm aan!

Openstelling abdijmolen met expo 'Herkenrode 1998-2018'
17 februari
20 jaar geleden werd Abdijsite Herkenrode aangekocht door het Vlaamse Gewest. Dat betekende de start van het grootschalige restauratie- en herbestemmingsproject. Om het domein te brengen waar het vandaag staat, werd er enorm veel werk verzet. Heel zichtbaar, maar vaak ook minder zichtbaar, achter de muren of in het verder af gelegen landschap. In een foto-expo op het domein en in de abdijmolen tonen we graag de stappen en stapjes die gezet werden.
In de abdijmolen tonen vrijwilligers van Molenzorg Zuid-Limburg ook graag het decoratief herstelde binnenwerk van de abdijmolen waaraan zij reeds meer dan 10 jaar geduldig werken.

Bloemenpracht in putje winter in Het Leen
24 februari
Helleborus is een geslacht van winterbloeiers die van december tot maart het beste van zichzelf laten zien. Ze hebben een grote diversiteit aan kleuren en zijn zeer herkenbaar aan hun bladeren.
Een kweker van Helleborus toont je deze bijzondere planten die kleur brengen in de grauwe wintermaanden.
 

Eentje om al te onthouden voor volgende maand!

Kinderuniversiteit
Cosmodrome Genk – 2 maart

Ben jij nieuwsgierig en tussen 8 en 14 jaar? Doe dan mee met de Kinderuniversiteit 'Rocket Science' op zaterdag 2 maart 2019 en kom op een begrijpelijke en boeiende wijze in aanraking met wetenschap en techniek! Universiteit Hasselt en Cosmodrome richten samen de Kinderuniversiteit Rocket Science in. Je bent heel eventjes student en volgt een interactief college in een aula als een ‘echte’ student. Samen met een professor onderzoek je zelf hoe het nu zit met de wetten van de fysica. Vervolgens steek je zelf de handen uit de mouwen en bouw je eigenhandig een raket die je in verschillende proefopstellingen test én lanceert.