Hij komt, hij komt...7 leuke doe-tips rond Sinterklaas

Geen fijnere periode voor kinderen dan de tijd rond Sinterklaas. En natuurlijk zijn er allerlei leuke dingen te beleven van bezoekjes aan de Sint tot workshops, film-en circusvoorstellingen, wedden dat er ook iets tussenzit waar jij naartoe kan met je kroost? En....dit jaar brengen Sinterklaas en Zwarte Piet ook voor de jullie, onze Riebedebie-Facebookvolgers iets leuks! Houd dus zeker onze Facebookpagina in het oog! 

1. De Sint komt naar Tervuren
Hij komt, hij komt op zaterdag 30 november met de helikopter naar Tervuren. Om 14 uur landt de Sint met zijn helpers in het park langs de Keizerinnedreef. Op tijd komen, is de boodschap. Zo mis je zeker niks van het spektakel. Na de landing trekt de goedheilige man met zijn gevolg naar het marktplein. Als de Sint plechtig op zijn troon zit, mogen alle brave kindjes bij hem komen. Daar kunnen de kinderen van de Tervuurse basisscholen ook  ontdekken wie de grote Sinterklaas-tekenwedstrijd gewonnen heeft. Tot slot brengt de Sint nog een bezoekje aan de Tervuurse handelaars.
Alle info vind je hier

2. Bezoek Sinterklaas in Plopsaland De Panne
Breng een bezoek aan Sinterklaas op Zijn troon en maak een mooie foto!
Bestel je tickets online en geniet dankzij de promocode 'WINTER' van €10 korting per ticket!
Alle info vind je hier.

Copyright foto: Plopsaland
 

3. Sinterklaas kiest een nieuwe mantel in De Schorre
De mantel en de mijter van Sinterklaas zijn wel 100 jaar oud en een beetje versleten. Het is dan ook hoog tijd dat Sinterklaas uitkijkt naar een nieuwe mijter en een nieuwe mantel. Maar daar heeft Sinterklaas weinig tijd voor. Daarom geeft Sinterklaas opdracht aan zwarte piet om bij de officiële kleermaker van de Sint een nieuwe mantel en een nieuwe mijter te laten maken. Zwarte piet is zo fier als een gieter dat hij deze zeer voorname opdracht mag uitvoeren. Maar de kleermaker van de Sint is zeer oud, een beetje doof en half blind.  Zal onze Piet dit wel tot een goed einde brengen?
Tickets voor dit unieke circus kan je kopen via deze link of aan de kassa.

4. Een bezoekje aan de Stad van de Sint
Vanaf half november kan je in Sint-Niklaas, de stad van de Sint, gratis een kijkje gaan nemen. Je wordt er hartelijk verwelkomd door Zwarte Piet en eens je binnen bent, krijg je er een rondleiding van verschillende zwarte pieten vol verrassingen! Vol ongeloof treden kinderen de eetkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer binnen! Je kan zelfs op het toilet van de Sint gaan zitten…lachen, gieren, brullen! Nog even oefenen om over de daken te lopen en je kinderen zijn helemaal klaar om af te tellen tot de grote dag. Fijn om weten! Het Huis van de Sint kan je bezichtigen tot en met 6 december 2019. Sinterklaas is zelf aanwezig in zijn Huis elke woensdag (vanaf 14 tot 17.30 uur) en zaterdag en zondag (vanaf 10 tot 17.30 uur).
Meer info? www.stadvandesint.be
 

6. Rijd mee met de stoomtrein om Sinterklaas op te halen
Stap samen met de Sint op een echte stoomtrein! De Zwarte Pieten zorgen voor een hele pak animatie en delen bergen snoepgoed uit aan alle kindjes!
Meer info vind je via deze link.

7. Ga samen naar een Sinterklaasfilm kijken : Waar is het grote boek van Sinterklaas?
Als er één film is die je dit jaar moet gaan zien, dan is het deze leuke Sinterklaasfilm! Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?
Meer info? Ga zeker eens kijken bij een cinema bij jou in de buurt of op www.kinepolis.be

NOG MEER INSPIRATIE NODIG VOOR UITSTAPPEN IN JE BUURT?
CHECK DAN ZEKER EENS ONZE ACTIVITEITENZOEKERCopyright foto: stoomcentrum Maldegem