Griet

Echtgenote en mama van Esmee (2013) en Billie (2017). Fotograaf in bijberoep maar ook in haar vrije tijd vind je haar met de camera in de hand. Houdt van momenten en het vastleggen van die momenten in tastbare herinneringen. Vertaalt graag uitstapjes in een reeks beelden.

Articles by Griet

Lago bloesembad

LAGO Bloesembad: een oase van zwemplezier in Sint-Truiden

Op de bucketlist van mijn kinderen staan alle LAGO’s in Vlaanderen. Dus wanneer we in de buurt zijn, dan bezoeken we ook het plaatselijke LAGO zwemparadijs. LAGO Bloesembad was voor ons de eerste keer en helemaal in lijn met het LAGO-concept (een combinatie van welness-, subtropisch zwemplezier en sportief zwemmen). Het feit dat het buitenzwembad het hele jaar door open is én er een zoutbad aanwezig is, maakt deze Lago bijzonder.

Begijnhofkerk

Het begijnhof en de begijnhofkerk

De huizen op het begijnhof in Sint-Truiden vormen een bonte mix van gemoderniseerde en originele woningen die zich concentreren rond het begijnhofkerkje. Dit kleine kerkje is absoluut een bezoekje waard. Een sober interieur met prachtige muurschilderingen. Het Sint-Agnes begijnhof ligt even buiten het centrum van Sint-Truiden aan de Cicindra beek, nabij het groene speelhof, een ideale rustplek om de kinderen even te laten spelen. Bekijk nu het fotoverslag!

Adbijtoren

Een klim naar geschiedenis: de abdijtoren van Sint-Truiden

De abdijtoren is hét historische baken van de stad Sint-Truiden en een must-see/do tijdens je bezoek aan de stad. Niet alleen voor het sublieme overzicht op de streek maar ook omdat het verhaal van de stad begint met deze toren.

Sint-Truiden ontdekken via ‘de geheime code van Trudo’

Ontdek nu Sint-Truiden met je kinderen op een unieke manier! Via de geheime code van Trudo ontdek je er alle mooie historische en hedendaagse plekjes terwijl je kinderen -gewapend met een kaart en sleutelbos- op zoek gaan naar de code en de locatie van de schatkist. Een spannende avontuurlijke uitstap!

bloesems

De bloesems bij valavond in Sint-Truiden

Het bloesemseizoen in Sint-Truiden is gestart! Tijdens een schemerwandeling krijg je de kans om tussen de prachtige boomgaarden te wandelen bij valavond. Een rij vuurpotten wijst je de weg van het ene standje naar het andere waar je niet alleen lokale lekkernijen kan proeven maar ook geanimeerde uitleg krijgt over de fruitteelt.

Fietsen

De bloesems al fietsend verkennen

Limburg is een echt fietsparadijs, dat mochten we in het verleden al ervaren. Een fietsroutenetwerk waarbij je zelf een route kan uitstippelen, aangepast aan de leeftijd van je kinderen. En een uitgebreid systeem van fietsenverhuur. Deze keer ontdekten we de boomgaarden van Haspengouw al fietsend.

Fruitvallei

De smaakexpeditie: duik in de fruithemel van Sint-Truiden

De fruitvallei biedt een voorsmaakje van het beste van wat Sint-Truiden te bieden heeft i.c., een speelweide, hoog- en laagstamboomgaarden, een bloesembar en mooie fiets- en wandelpaden. Een ideale plaats om onze daguitstap te starten, met een kindvriendelijke wandeling en een picknick!

Sint-Truiden intro

Sint-Truiden: 8 tips voor het ultieme weekendje weg

Haspengouw stond al een tijdje op ons lijstje aan bestemmingen. Vanuit West-Vlaanderen is dit best wel ver ver voor één dag (lees té kort om alles te doen wat er te beleven valt). We besloten dus een weekendje te genieten van al het moois dat de streek te bieden heeft tijdens het bloesemseizoen in april-mei. Dan viert met de lente, de bloesems en de rijkdom die deze met zich meebrengen. Als gezin zoeken we steeds naar een balans met voor elk wat wils, dus cultuur, ontspanning/spelen en natuur. Met Sint-Truiden als uitvalsbasis hadden we deze mix binnen handbereik!

Geesten jagen

Geesten jagen in Harelbeke

Op een gure woensdag in de kerstvakantie gingen we naar het Peter Benoit huis in Harelbeke. Sinds een jaar spookt het er! Onze missie; via een reeks raadsels en puzzels uit het geboortehuis geraken en het huis ontdoen van zijn geesten. Of we hierin geslaagd zijn?

Plonsen in LAGO Brugge Olympia

Op een grijze decemberdag gingen we zwemmen bij LAGO Brugge Olympia. Zwemmen is altijd een goed idee en al helemaal wanneer je drie glijbanen, één wildwaterbaan, twee sauna's, één jacuzzi, een buitenbad en veel meer hebt. Ontdek onze ervaring via dit fotoverslag.

De grote oorlog in Ieper

De grote oorlog in Ieper

In november trok ik er met mijn oudste dochter op uit naar Ieper, meer bepaald het museum 'In Flanders fields'. Het museum is gevestigd in de lakenhallen, vernietigd in de eerste wereldoorlog maar prachtig gerenoveerd naar zijn authentieke staat. Het bezoek is een trip naar het verleden, door de unieke combinatie van persoonlijke verhalen gecombineerd met een rijk arsenaal aan oorlogsartefacten.

Fort Napoleon

Fort Napoleon: Als muren konden (f)luisteren

Een bezoek aan Fort Napoleon staat steevast op onze agenda wanneer het weer in de zomer wat tegenslaat. Laat de zomer van 2023 een perfecte gelegenheid zijn om te scannen welke tijdelijke expo’s er huis houden in het fort. Deze zomer is dat de doe-expo ‘De waanzinnige boomhut'.