Abdij van Averbode

Kom tot rust in en rond de abdij van Averbode

De abdij van Averbode heeft met zijn imposante barokke abdijkerk en waterspiegel op het binnenplein alles in huis om je volledig te laten bezinnen. Geniet van een hapje en een drankje in het abdijcafé dat ingericht is in de 17de-eeuwse schuur. Alles ademt eenheid en harmonie.  Bovendien zorgt belevingscentrum Het Moment voor een mooie aanvulling op je bezoek. Je kan ook de boekenwinkel, de huisbrouwerij, de kaasrijperij, bakkerij en brasserie bezoeken. 

De abdij bezoeken

Het binnenplein, de abdijkerk en het belevingscentrum zijn elke dag vrij te bezoeken.

Elke zondag tussen Pasen en Allerheiligen is de abdij om 15u open voor individueel bezoek. Een bezoek aan de abdij van Averbode start steeds met een film over het abdijleven. Daarna volgt een rondleiding met bezoek aan de abdijkerk en een wandeling langs de gebouwen van de abdij en de uitgeverij. Er wordt toelichting gegeven over de geschiedenis, de activiteiten, het leven en de spiritualiteit van de abdijgemeenschap. Een abdijbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De abdijgebouwen zelf zijn enkel toegankelijk op de jaarlijkse opendeurdag. 

 

Rust en bezinning

Tijdens een verblijf in het gastenkwartier, of in het bezinningscentrum ontsnap je aan de dagelijkse drukte. Je komt er volledig tot rust en kan er  je eigen spiritualiteit herontdekken. De bossen van het Merodegebied zorgen letterlijk voor ademruimte voor wandelaars en fietsers.

Abdijcafé Het Moment

Belevingscentrum Het Moment zorgt ervoor dat je na je abdijbezoek niet onmiddellijk naar huis hoeft. Je kan nog uren snuisteren in de boekenwinkel van de abdij, of genieten van een hapje en een drankje in de huisbrouwerij en kaasrijperij. Ook in de brasserie worden hapjes en drankjes geserveerd. 

Steun de restauratie van de slotmuur

Draag jouw steentje bij aan de restauratie van de slotmuur van de abdij door een gift op de Herita-projectrekening. Bij giften vanaf €40 krijgen donateurs een fiscaal attest.