Abdij van Park
Eeuwenoud en nog steeds bewoond
Abdij van Park is een uitzonderlijk goed bewaarde erfgoedsite uit de 12e eeuw aan de rand van Leuven en midden in het groen. Kom je verwonderen en ervaar de bijzondere kracht van deze site. De nog steeds aanwezige paters norbertijnen en partnerorganisaties vormen samen een actieve en zichtbare Abdij van Park-gemeenschap. Uniek is dat de partners de gerestaureerde gebouwen weer in gebruik nemen met de functies van weleer, weliswaar in een hedendaagse context.
Een klooster met topstukken
Treed binnen in het klooster van Abdij van Park en wandel door de nieuw gerestaureerde refter en kloosterbibliotheek. Laat je gidsen in de voetsporen van de paters norbertijnen en ontdek een wereld van mystiek en ongekende schoonheid. Dé pronkstukken zijn de unieke stuccoplafonds uit de 17e eeuw van de hand van Jan Christian Hansche en de pandgang met 21 virtuoze en monumentale teruggeplaatste glasramen uit de 17e eeuw uitgevoerd door de Leuvense glaskunstenaar Jan de Caumont. Deze zijn vandaag erkend en beschermd als Vlaamse Topstukken.
Ga op ontdekking in dialoogmuseum PARCUM
Bezoek dialoogmuseum PARCUM waar je thematentoonstellingen ontdekt op het kruispunt van religie, kunst en cultuur.
De klanken van de Vredesbeiaard
Elke woensdagavond tussen 16 en 17u weerklinkt de Vredesbeiaard over de abdijsite met een gepast, wisselend repertoire. Op de Facebookgroep van de Vredesbeiaard kan je thuis via een livestream meegenieten.
Genieten van een hapje en een drankje
- Bezoekers kunnen hun honger en dorst stillen in De Abdijmolen, een brasserie op maat van de site. Deze is gelegen in de nog steeds actieve watermolen.
- Waar de vroegere abdijbrouwerij was, daar brouwt Braxatorium Parcensis vandaag een diverse assortiment van bieren met oude recepturen.