Prachtig domein van een vooraanstaande Brugse familie

Maak kennis met een vooraanstaande familie in het Brugge van de 15e eeuw. De film en de tentoonstelling in de godshuisjes vertellen het leven van Anselm Adornes (1424-1483) . Handel, diplomatie en devotie vormen een rode draad in zijn bestaan.

Laat je onderdompelen in de pracht en mystiek van de Jeruzalemkapel en ga op zoek naar wat ze zo uniek maakt!

Geniet van tijdelijke tentoonstellingen en neem ook een aangename pauze in de elegante en familiale sfeer van de Scottish lounge.
 

Bezoek het domein met je klas

Het didactisch museum en de filmvoorstelling vormen een perfecte ondersteuning voor klassen die meer willen weten over handel, diplomatie en devotie in het Brugge van de 15e eeuw.  Voor meer informatie kan je terecht bij jde@adornes.org

Hartje Brugge

Het Adornesdomein bevindt zich op een boogscheut van De Grote Markt, het Belfort, het Begijnhof, de Basiliek van het Heilige Bloed en het Minnewaterpark.  Het Adornesdomein overslaan tijdens een bezoek aan Brugge is dus een schande! 

In stijl genieten

Dorst of honger gekregen na je bezoek aan dit prachtige domein?  Geniet van een hapje of een drankje in The Scottish Lounge.  Zie je nergens personeel? Dat is volledig normaal, want de lounge is een zogenaamde ‘honesty lounge’, waar bezoekers het geld voor hun drankje of snack in een speciaal daarvoor voorziene box stoppen.

Tijdelijke tentoonstellingen

Kunst is altijd belangrijk geweest voor de familie Adornes. Dat is vandaag nog steeds zo. Elk jaar worden er twee moderne kunsttentoonstellingen getoond; dit van mei tot augustus en van oktober tot januari. Wanneer er geen tentoonstelling plaatsvindt, tonen panelen met prachtige foto’s de evolutie van het domein.

Groepsbezoeken

Ook groepsbezoeken op maat zijn mogelijk. Met minstens 15 en maximum 25 personen per gids kan er gekozen worden tussen drie formules: een gewoon bezoek; een bezoek met de privézalen van de graaf en gravin of een bezoek met een aperitiefje in de privézalen. In deze privéruimtes behouden de graaf en gravin een uitgebreide collectie van oude en hedendaagse kunst.

Uitgebreid aanbod in shop

Spring op het eind van het bezoek zeker ook eens binnen in de grote shop! Prachtige artikelen zoals Schotse sjaals, fragmenten van de kaart van Marcus Gerards en een uitstekend boek over de kroniek van de familie Adornes zijn hier beschikbaar. U vindt er ook een uitgebreid aanbod aan boeken over de middeleeuwen in Brugge terug.