Barokke kerk omgetoverd tot muziekcentrum

AMUZ is gevestigd in en rond de barokke Sint-Augustinuskerk, gelegen in de hippe Kammenstraat in het centrum van Antwerpen. Het gebouw combineert een indrukwekkend historisch kader met een prachtige hedendaagse architectuur. De huidige concertzaal van AMUZ was ooit de kloosterkerk van de paters augustijnen. Ze werd tussen 1615 en 1618 opgetrokken onder leiding van Wenzel Coebergher, hofarchitect van de aartshertogen Albrecht en Isabella.

Neobyzantijnse architectuur 

De bouwstijl wordt als vroegbarok omschreven, hoewel in de gevel ook duidelijke kenmerken van de lokale renaissancetradities terug te vinden. In de zuiderbeuk geeft een poort  toegang tot de Onze-Lieve-Vrouwekapel. Deze winterkapel dateert van 1857. Dit merkwaardige stukje neobyzantijnse architectuur met overweldigende muurschilderingen is heringericht als foyer.


Verleden en heden in harmonie

De concertzaal wordt beheerd door de vzw AMUZ (Festival van Vlaanderen-Antwerpen) die verleden en heden op harmonieuze wijze verenigt. Op die manier verbindt de Sint-Augustinuskerk  kunst en cultuur met een eigentijds en publieksgericht beleid.

Huur deze unieke locatie

Ben je op zoek naar de ideale locatie voor een concert of andere culturele voorstelling, een opname, een bedrijfsevenement of een plechtigheid zoals een huwelijk? Dan ben je bij AMUZ precies waar je moet zijn. Ze stellen zowel hun excellente infrastructuur als deskundigheid en expertise ter beschikking om van jouw evenement een onvergetelijke ervaring te maken. Hier vind je alle informatie.

Sublieme akoestiek

Concerten in AMUZ: dat zijn creatieve, vernieuwende en toegankelijke concerten van alle tijden voor een breed publiek. De concerten vinden plaats in de voormalige St.-Augustinuskerk die werd uitgerust met de infrastructuur van een volwaardige, moderne concertzaal en beschikt over een sublieme akoestiek. De muziek gaat vaak in samenspraak met andere kunstvormen.