B&B Hippo-Droom & de koninklijke loge

Logeren in het Zoniënwoud, vlakbij de koninklijke loge

B&B Hippo-Droom is gevestigd in een charmante Belle Epoque villa uit 1900. De B&B ligt in het Zoniënwoud dat recent door de Unesco werd erkend als natuurlijk Werelderfgoed! Met 8 ruime luxe-kamers, een privé tuin, binnenkoer, een zalig zonneterras en een weide waar de paarden kunnen grazen, kom je hier volledig tot rust. De inrichting is gezellig modern met een knipoog naar de natuur en regio.

 

Koninklijke Loge

Midden in het Zoniënwoud  vind je dit majestueus gebouw met koninklijke allures. Dit is de Koninklijke Loge van de voormalige renbaan van Groenendaal, lange tijd de trots van de Belgische paardensport. De renbaan van Groenendaal kwam er onder impuls van Koning Leopold II en werd geopend in 1887. Langs de renbaan stonden vroeger twee metalen tribunes waartussen de loge van Koning Leopold II stond.

Na de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog werd de renbaan een verzamelplek voor allerlei achtergebleven munitie. In 1919 zorgde een brandende sigaret ervoor dat alles explodeerde met tientallen slachtoffers als gevolg. Alle gebouwen van de hippodroom werden zwaar beschadigd. Twee jaar later werd de herstelde hippodroom heropend. Maar pas in 1924 werd voor Koning Albert I een nieuwe Koninklijke Loge gebouwd.

Genieten in de natuur

De ligging van de B&B pal in het Zoniënwoud, maakt dat de B&B een ideaal startpunt is voor fiets- en wandeltochten. Een elektrische fiets of een mountainbike huren kan op aanvraag. Ook zijn er voor de golf-liefhebbers enkele golfterreinen in de buurt. Of ontdek je de regio liever te paard?  Je vindt er maar liefst 170 km aan ruiterpaden! 

Huur deze locatie

B&B Hippo-Droom biedt heel wat mogelijkheden op het gebied van meetings en events. Deze kunnen doorgaan in in de Koninklijke Loge of in de villa. Ontdek hier de mogelijkheden.