Chocolate Nation

Chocolate Nation

Laat je onderdompelen in de magie van Belgische chocolade in Chocolate Nation Antwerpen, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Het is er magisch!

Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein

Klaar voor het magische verhaal van onze nationale trots?

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.

Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum én er mag uiteraard geproefd worden!

Een interactief belevingsmuseum

Chocolate Nation is een echt belevingsmuseum met allerlei interactieve elementen. Je mag bijvoorbeeld 10 verschillende smaken chocolade proeven. Jonge kinderen gaan op zoek naar Le Petit Chocolatier, de kleinste bewoner van het museum die zich in elke ruimte heeft verstopt. Je moet hem wel even zoeken, want soms haalt hij kattenkwaad uit. In het museum vind je ook een aantal originele selfieplekken, tafelprojecties, een metershoge fantasiemachine waar van alles beweegt en nog veel meer. Echte chocoladeliefhebbers kunnen zelfs een interactieve workshop boeken. Kortom; Chocolate Nation is een groot chocoladefeest voor jong en oud. Boek jij jouw chocolade reis?

Chocolate Nation highlights

  • Een magische interactieve beleving vol chocolade
  • Mmm, zelf proeven van 10 verschillende smaken
  • Binnenkijken bij chocolatiers die aan het werk zijn
  • Leuke selfieplekken
  • Boek een interactieve chocoladeworkshop
  • Audiogidsen beschikbaar
  • Makkelijk bereikbaar, vlak aan het station