Cinema De Keizer

Geniet van film in een authentieke 20ste-eeuwse dorpscinema

Cinema De Keizer is de oudste dorpscinema van het land. Het pand werd gebouwd in 1715 en deed eerst dienst als herberg, brouwerij en gemeentehuis, voor Gerard Debaillie het in 1924 als cinema in gebruik nam. In 2012 werd het door de Vlaamse overheid erkend als cultureel en historisch erfgoed.

De prachtige cinemazaal biedt plaats aan 400 bezoekers en kenmerkt zich door de authentieke houten vloer, de originele rode velours klapstoeltjes en het balkon. Naast een werkende 35mm-projector uit de jaren 30, beschikt Cinema De Keizer ook over moderne digitale projectie.

Rondleiding door de oude cinema

Sinds het najaar van 2017 toont Cinema De Keizer  een permanente expo over de geschiedenis van de cinema. In deze tentoonstelling krijg je toegang tot de oude woonruimtes, waar de geschiedenis van het gebouw en van de cinema getoond wordt. Ga op pad met een gids en kom alles te weten over het verleden van de filmzaal!

Exclusieve plek voor je evenement?

Cinema De Keizer beschikt over een receptieruimte (200 personen), cinemazaal (400 personen) en een ruime zomertuin. Deze locaties kunnen gehuurd worden door bedrijven, verenigingen en particulieren voor allerhande events. Van fotoshoots tot recepties en privé-vertoningen, alle voorstellen zijn welkom en worden op een persoonlijke wijze behandeld.

Roaring Twenties-bioscoopervaring

Cinema De Keizer is een familiecinema bij uitstek. De middagvoorstellingen richten zich op kinderen met de recentste animatiefilms. 's Avonds staan de nieuwste (vaak Vlaamse) speelfilms op het programma.