De Kinderbrouwerij

Een bruisende brouwerij boordevol activiteiten

In deze oude brouwerij zijn nu de kinderen koning! De ideale plek om te spelen en tegelijk kennis te maken met de onrustige, plaatselijke geschiedenis.

De Kinderbrouwerij is gevestigd in de voormalige dorpsbrouwerij-mouterij St.-Joris op het dorpsplein van Reningelst. Er zijn nog een aantal mooie overblijfselen te zien van de oorspronkelijke brouwerij.

Kinderen zijn er eregast, en volwassen kunnen hun innerlijke jeugd opnieuw naar boven halen.

 

Gezellige, bruine kroeg

In de familiekroeg kan je niet alleen volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen. Je kan er ook heerlijke, biologische drankjes proeven. Proef huisbieren Rookop en Keikoppenbier, een van de tuinsappen of andere lekkere hoeveproducten. 

Beleef theater, binnen én buiten

In grote en kleine theaterzalen worden gezinsvoorstellingen geprogrammeerd met muziek, toneel, dans en film. ‘s Zomers gaan de voorstellingen door op de koer of in het groentheater in de weide.

Muzikale tocht door de oorlog

Reningelst bevond zich tijdens de Eerste Wereldoorlog vlak achter het front van Ieper. Het leven van de kinderen in de buurt veranderde compleet. Deze aangrijpende verhalen worden verteld tijdens deze muzikale verteltheatertocht.