Elke cultuurbeleving een feest in De Roma

In Borgerhout staat De Roma, een oude majestueuze cinemazaal die mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen heeft bepaald. De grote bioscoop uit 1928 was meer dan een gewone filmzaal. Het was een ontmoetingsplaats voor de ganse buurt. Een variétézaal met spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen. 

De heropende Roma vertelt al meer dan 15 jaar een uniek verhaal. Dankzij een krachtenbundeling van meer dan 450 vrijwilligers is de zaal een volksschouwburg waar iedereen tegen een democratische prijs geniet van cultuur en vermaak. Je kan in de Roma terecht voor pop-, rock-, funk-, soul-, jazz- en wereldmuziek, maar even goed voor klassieke muziek. Op de traditionele dansnamiddagen kan je zelf in actie komen bij de Roma tijdens volksbals en allerlei andere feestelijke activiteiten. Daarnaast zijn er comedyvoorstellingen en filmvertoningen.

Gelegen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, staat De Roma met beide voeten in de realiteit van een veranderende stad. De Roma is een volksschouwburg met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Nog meer dan vroeger speelt het monument door middel van documentaires, boekvoorstellingen, gespreksavonden en acties in op wat er rond ons gebeurt. En dat allemaal dankzij vele gedreven helpende handen.

Cultuur met het hele gezin

Rommelmarkten, films, optredens en nog zoveel meer. De Roma heeft het allemaal te bieden voor jou en je gezin. Een volledig overzicht van het kinder- en familieaanbod van De Roma kan je hier vinden. 

Met de klas naar de film

De Roma vertoont op regelmatige basis films voor scholen. Wil je graag de brochure voor het nieuwe seizoen ontvangen? Bel dan naar 03 600 16 60 of mail naar info@deroma.be

Steun de Roma

De Roma vertrouwt slechts voor 18% overheidssubsidies. De rest van de werking steunt op inkomsten van activiteiten en giften aan het Fonds Vrienden van De Roma. Dit fonds ondersteunt de vrijwilligerswerking, de verdere uitbouw van de inhoudelijke-maatschappelijke werking en de ontsluiting van het erfgoed. Steun jij ook mee?

Rondleiding achter de schermen

Bezoek De Roma in groep en volg een rondleiding met een vrijwilliger-gids die je alle anekdotes van het gebouw en zijn geschiedenis vertelt! Alle praktische info om een rondleiding aan te vragen vind je op de website van De Roma.