Domein de Renesse

Opvallende blikvanger in een prachtig park

Het kasteel van de graven de Renesse vormt een opvallende blikvanger in het hart van Oostmalle. Het neorenaissance kasteel, waarvan de vroegste sporen dateren uit de 15de eeuw, kende een woelige geschiedenis. In 1983 werd het eigendom van de gemeente en in 1985 kreeg Domein de Renesse vzw het beheer toevertrouwd.

Het park werd in 1830 ontworpen als een Engelse landschapstuin en heeft een oppervlakte van maar liefst 20 ha. Naast het kasteel bevindt er zich het voormalige koetshuis, de vroegere rentmeesterwoning en een ijskelder.

Het kasteel huren

Het kasteel biedt heel wat mogelijkheden. Diverse zalen kunnen gehuurd worden voor feesten, recepties, tentoonstellingen, vergaderingen… zowel particulieren als verenigingen of bedrijven kunnen gebruik maken van de faciliteiten. 

Een drankje in de ridderzaal

Kom op zondag of maandag langs voor een drankjein de Ridderzaal van het kasteel, of bij mooi weer op het zonnige terras. Het kasteelcafé Het Binnenhof is zondag- en maandagnamiddag open van 13u tot 18u (in de winter op maandag tot 17u). In het voormalige koetshuis bevindt zich het praat- en eetcafé ‘Het Koetshuis’. Meer informatie op het-koetshuis.be.

Op stap met Anemoontje

Ga met je kinderen op stap door het park en luister naar de verhalen over boswachter Zander en gravin Anemoontje. Ontdek spelenderwijs de geschiedenis van het kasteel. 

Evenementen

Tijdens het jaar zijn er tal van activiteiten: Boekenmarkt, Brocantemarkt, kindervertellingen, Kantmarkt, Kasteelconcerten, Muziek aan het kasteel... Voor ieder wat wils!