HeadquARTers Katoen Natie

Harmonie tussen ondernemerschap en kunst

HeadquARTers is het hoofdkwartier van de internationale groep Katoen Natie. Dit wereldwijd opererende concern is Vlaams en verankerd in Antwerpen. Het kloppende hart ligt in de Van Aerdtstraat in de gebouwen "HeadquARTers". Dit gebouwencomplex is een harmonieus geheel van ondernemerschap, beslissingscentrum, architectuur, kunst en geschiedenis. HeadquARTers is een realisatie van het architectenduo Robbrecht en Daem. Zij wisten vier 19de-eeuwse magazijnen, twee art-nouveauhuizen en een nieuwbouw te integreren in een origineel en functioneel geheel. De oude magazijnen werden omgevormd tot een sfeervolle en originele werkomgeving en elke ruimte is anders. Dat is ook te danken aan de verrassende aanwezigheid van kunstwereldberoemde collectie antieke textielkunst

Wereldberoemde collectie antieke textielkunst

De link met oorspronkelijke bedrijvigheden kan gezien worden in de bijzonder interessante en wereldberoemde collectie antieke textielkunst uit Egypte en Centraal-Azië De permanente tentoonstelling van ruim 600 objecten, verspreid over 5 zalen, verbeeldt de geschiedenis van Egypte aan de hand van een bijzondere textielcollectie en andere archeologische vondsten als dierenmummies en Romeins glas. Dé blikvanger van deze tentoonstelling is de zaal die de grootste collectie complete tunica's (Romeinse kledingstukken) in de wereld toont. 

De tentoonstellingen zijn enkel te bezoeken met een gids, dus reservatie is verplicht.

Stijlvol lunchen of dineren?

In de aanpalende art-nouveauwoning is het stijlvolle restaurant van Katoen Natie ondergebracht. Gasten worden er omringd met werken van Gustave van de Woestyne, Jan Toorop, Emile Claus, Edgard Tytgat,… Wens je voorafgaand aan of in aansluiting op jouw rondleiding gebruik te maken van het restaurant in headquARTers? Het Art Nouveau restaurant kan tijdens de week gebruikt worden voor een lunch en diner en zaterdagmiddag voor de lunch.