Neoclassicistisch kasteel tussen de lindebomen

In het begin was het kasteel Hof Ter Linden slechts een versterkte hoeve met hofgracht. De eerste generaties eigenaars gingen de naam van hun nederzetting als familienaam dragen. Zo verschijnt in een document van 1277 Hugo van der Linden als eigenaar. In 1546 werd het uitgebreid tot een kleine burcht, inclusief valbrug en poorthuis. Veel bescherming bood de ‘burcht’ helaas niet; tijdens de tachtigjarige oorlog (1560-1640) veranderde ze in een ruïne.

Van burcht naar hof van plaisantie

In 1660 werd ze omgebouwd tot een hof van plaisantie. In 1770 veranderde het tenslotte in een classicistisch kasteel in opdracht van Simon de Neuf (daar werd de inspiratie voor de naam House de Neuf gehaald). Zo ziet het kasteel er op dit moment nog uit.

Op 1 maart 2012 werd het kasteel Ter Linden aan het gemeentebestuur van Edegem, de provincie Antwerpen (Kempisch Landschap)  en de Vlaamse overheid (Agenstschap Natuur en bos) verkocht. Het kasteeldomein heeft een oppervlakte van 54 hectare en grenst aan het parkgebied van Fort 5. Hiermee heeft Edegem een groene long van 90 hectare. Sinds 28 juli 2012 is het toegankelijk voor het publiek.

 

Pret in het park

Het domein Hof Ter Linden grenst aan het natuurgebied van Fort 5. Daardoor ontstaat er een park met een oppervlakte van maar liefst 90 hectare. Bezoekers kunnen rondwandelen op de dreven, de kleinsten kunnen spelen in het speelbos. Aan de westelijke zijde ligt een prachtige fietsweg.

Huur deze locatie

Het Kasteel Hof Ter Linden is de perfecte plaats om een evenement of feest te organiseren. Brunches, restaurantdagen, seminaries…het kan allemaal!