In Flanders Fields Museum

In Flanders Fields Museum
Het In Flanders Fields Museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog, met focus op de menselijke ervaring en het landschap als getuige van de Oorlog.
Lid netwerk 'Reizen naar Morgen'
Op wandelafstand van het station (20')
Voorzieningen voor mensen met een visuele beperking
Voorzieningen voor mensen met een auditieve beperking

Verhalen die raken

Het In Flanders Fields Museum is hét startpunt van je bezoek aan Ieper en de Westhoek. Honderden authentieke objecten en beelden vertellen de historische, veelzijdige verhalen over de Eerste Wereldoorlog in België. Doorheen het museumparcours sta je oog in oog met oorlogsgetuigen.

Het verhaal van de Eerste Wereldoorlog wordt vanuit verschillende standpunten verteld en in beeld gebracht. Het zijn verhalen die raken, van soldaten en burgers, van mannen en vrouwen, van volwassenen en kinderen. Levensechte personages en interactieve installaties brengen de mensen van toen tot leven en confronteren je met de gevolgen van de Groote Oorlog en de relevantie ervan vandaag.

Die veelzijdige blik op de Eerste Wereldoorlog zorgt ervoor dat elke bezoeker – jong en oud, ongeacht de nationaliteit,- zich kan inleven in en meeleven met de mensen van toen.