Proeven, leren, ontdekken: beleef het jenevermuseum in Hasselt

Een bezoek aan het Jenevermuseum maakt je jeneverwijs: je komt te weten waarom jenever "jenever" heet, waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden en op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Geluidsfragmenten, filmpjes, een multimediale stokerijenkaart en verschillende geurinstallaties nodigen uit tot actie.

Met aandacht voor geest én lichaam maakt het Jenevermuseum van je bezoek een echte beleving. Het museum, een expo, een workshop, een proeverij of een optreden: alles geeft zin in eentje om bij te leren.

En daarna nog eentje om het af te leren! Neem alles wat je geleerd hebt in het museum mee naar het proeflokaal en gebruik het voor een proef op de som.

Leer jenever degusteren

Jenever moet je niet drinken, maar degusteren. Dat leer je in de jeneveracademie van het museum. Door te proeven en te ruiken ontdek je je eigen smaken en voorkeuren. Maar het is en blijft wel alcohol, dus niet zonder gevaar. Via een interactieve installatie krijg je te zien welke weg de drank aflegt in je lichaam en welk effect het heeft op je bewustzijn.

 

Rondleiding met tante begijn

Het jenevermuseum is een  plek met tal van activiteiten. Je volgt er rondleidingen met mijnheer pastoor of tante begijn. Je ziet de meester stoker in volle actie of...je komt langs tijdens de jaarlijkse jeneverfeesten. Ontdek het hier.

Workshops en tastings

In het museum kan je tal van workshops volgen. Bekijk hier het aanbod. Ook  jonge 'wetenschappers in spe' kunnen workshops volgen met een flinke portie chemie en fysica.