Het favoriete zomerverblijf van familie d'Ursel

Het kasteel van Hingene was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. In meer dan tweehonderd jaar veranderde het uiterlijk van het kasteel meerdere keren. Wat ooit begon als een bescheiden, rechthoeking gebouw, kreeg onderweg een barok uitzicht en eindigde classicistisch, telkens volgens de heersende mode. De tuin onderging dezelfde evolutie. Het kasteel kreeg zijn opvallende, gele kleur al in de achttiende eeuw van architect Servandoni en is nog steeds een mooi bewaard voorbeeld van het leven in die eeuw.

In 1994 werd het gebouw, de tuinen en het parkdomein eigendom van de provincie Antwerpen. In 2000 werd het beschermd als landschap, samen met het paviljoen De Notelaer. Dat werd door de derde hertog van d’Ursel aangelegd tussen 1792 en 1797 op de rechteroever van de Schelde.

Cuvee Antonine: blond of bruin

De Belgische biercultuur werd in 2017 erkend als immaterieel erfgoed. Proef zelf een stukje nalatenschap in de vorm van de Cuvee Antonine. Geniet van een blonde tripel met lichte honingsmaak, of een bruine dubbel met een vleugje eik. Of allebei. 

Spelen, picknicken of wandelen

Via de monumentale poorten betreed je een oase van rust. Kom picknicken met zicht op het kasteel of speel op de uitgestrekte grasvelden.  Wandelpaden leiden je langs waterpartijen en door oude dreven en met wat geluk zie je onderweg een eekhoorn, een roofvogel of een ree.

Logeer in het Atelier van Antonine

Op zoek naar een unieke locatie om een weekendje of midweek te logeren? Dat kan in het  Atelier Antonine, het vroegere schildersatelier van de hertogin d'Ursel verscholen in het park. Je kan deze prachtig gelegen vakantiewoning ook huren voor bedrijfsevents. Meer info vind je hier. Nu al nieuwsgierig? Bezoek het vakantiehuis in 3D.