Kazerne Dossin

Uniek project

De combinatie van het historische verhaal van de Holocaust in België met het thema mensenrechten maakt van Kazerne Dossin een uniek project.

Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Kazerne Dossin

Memoriaal

Vandaag is de oude kazerne een serene plek voor herinnering en herdenking: het Memoriaal, dat je vrij kan bezoeken.

Kazerne Dossin

Museum

In het museum, tegenover de oude kazerne, kun je je onderdompelen in de Belgische geschiedenis van de Holocaust. Je vindt er getuigenissen van uitsluiting, discriminatie en massageweld, maar ook van hoop en verzet. Sta stil bij schendingen van mensenrechten, vroeger en nu. 

Kazerne Dossin

Onderzoekscentrum

In het archief van Kazerne Dossin kun je informatie vinden over WII, de rol van de kazerne en eventueel over de lotgevallen van familieleden en naasten. 

Kazerne Dossin

Tijdelijke expo

Elk jaar is er een nieuwe tijdelijke expo. In 2023 is dat ‘Homoseksuelen en lesbiennes in nazi-Europa’. Hun lot tijdens de Tweede Wereldoorlog werd lange tijd miskend. De overgrote meerderheid van de bevolking was niet op de hoogte. De tentoonstelling brengt hun moeilijke situatie aan het licht in België en buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Kazerne Dossin

Aanbod

Rondleidingen voor groepen (met korting vanaf 15 personen) en schoolgroepen,  verschillende parcours voor kinderen en jongeren, lezingen op zondag, themarondleiding rond voetbal, .... Verschillende formules zijn mogelijk!