Paviljoen de Notelaer

Idyllisch neoclassicistisch paviljoen aan de oevers van de Schelde

Volgens de mythes van de hertogelijke familie d’Ursel werden er tijdens feestjes in het paviljoen De Notelaer uit de koepel rozenblaadjes neergelaten. Dat verhaal roept meteen de juiste sfeer op voor dit adellijke paviljoen in Hingene, vlak aan de Schelde. Het romantische pand werd gebouwd tijdens de Franse Revolutie, de hertogen ontvingen er hun gasten.  

Met je voeten in het Scheldewater en het hoofd in de wolken: dat is De Notelaer, een parel en een begrip in de streek. Hier is het heerlijk toeven.

Met kinderen

De Notelaer biedt een uitgebreid aanbod aan arrangementen aan voor scholen en gezinnen. Geef je eigen natuurfeestje, of laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen Land Art!

Theekransje in het salon

Het ronde salon van het paviljoen De Notelaer biedt langs alle kanten een mooi uitzicht op de natuur, een prachtige plek om te genieten van een lekker theetje. Kies uit verschillende aromatische theesoorten met gebak, pralines of quiche. Combineer het met een begeleid bezoek aan De Notelaer, meer info en inschrijvingen via info@notelaer.be of 03 889 69 20.  

Kwartetspel

Ontdek al spelend De Notelaer! Vraag naar het kwartetspel aan het onthaal, en verrijk je bezoek.

Fietstochtje

Aan het paviljoen De Notelaer is een fietsverhuurdienst gekoppeld. Ontdek de mooie Schelde-omgeving op je eigen tempo.

Op visite bij de hertog

Maak kennis met de oorspronkelijke eigenaars van het paviljoen, de familie d’Ursel. Bezoek tegelijk hun kasteel op vijf minuutjes fietsen!