Living history in Berlaar, herbeleef de middeleeuwen

Van de 13de tot de 15de eeuw vonden rondom het huidige ’t Hooghuys in Berlaar regelmatig heroische riddertornooien plaats. Sinds 2012 zijn deze nieuw leven ingeblazen door de huidige bewoners.

Op 6 jaar tijd is het internationaal beroemde riddertornooi Quondam uitgegroeid tot een unieke 5 ha grote middeleeuwse totaalbeleving. Ze bevat ruim 650 living history-acteurs uit 12 landen, een middeleeuwse markt met meer dan 50 handelaars, steekspel-, zwaardvecht- en boogschutterstornooien, veldslagen, roofvogelshows, een interactief ambachtendorp en schildknaepenschool waar jong én oud zelf aan de slag kunnen. Laat je vermaken door de troubadours, jongleurs, zotten, narren, tovenaars, of rust uit met middeleeuwse spijs en drank uit aarden drinkbekers in een van de herbergen.  

Word een echte ridder

In de middeleeuwen was het niet vanzelfsprekend om een ridder te worden. Je moest een hele hiërarchische ladder opklimmen. In Quondam is het iets gemakkelijker. Volg hier een ridderopleiding en leer boogschieten en zwaardvechten. Ga naar huis met jouw ridderdiploma! Meer info op de website.

Naar de ambachtenschool

Kom te weten hoe onze voorouders werkten in de ambachtenschool. Maak kennis met traditionele technieken en stel je eigen kaars of mand samen.

 

Middeleeuwse volksspelen

Kegelen op het Potpourriveldje, estafette of mastklimmen, laat de avonturier in jezelf los tijdens de traditionele middeleeuwse volksspelen.

Roofvogels en zotten

Op het domein Quondam worden verschillende animaties voorzien. Kom kijken naar een roofvogelshow, jongleurs, of kom het geheim van de 7 zotten te weten.

Middeleeuwse markt

Op de middeleeuwse markt staan handelaars uit maar liefst 12 verschillende landen met hun koopwaar. Gaande van armbandjes tot lekkernijen en kaarsen, voor ieder wat wils! Voor de echte liefhebbers zijn er ook kleding en wapens.

Slag om 't Hooghuys

Boogschutters, zwaardvechters en piekeniers namen deel aan de veldslag op het domein van ’t Hooghuys. Komt dat zien!