Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels

Glooiende natuur en sporen van oorlog in Ieper

Het provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek bevindt zich in een hoeve die recent duurzaam gerenoveerd is. Je wordt er gestimuleerd om de grote landschappelijke en historische waarden van het domein, de ruime omgeving en De Ieperboog, te ontdekken. 

Enkele verenigingen, waaronder het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, hebben er hun kantoor. Zij streven naar een eenvormig beleid voor deze streek waar het zachtglooiend en bosrijk landschap, oorlogserfgoed en de grens met elkaar verweven zijn. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vochten soldaten hier vier jaar lang grimmige veldslagen uit. De sporen daarvan zijn nu nog tastbaar in het landschap aanwezig.

Op ontdekking met Basiel

Ontdek de prachtige omgeving van de West-Vlaamse Heuvels via cursussen, vormingen en allerlei andere activiteiten. Jong en oud krijgen de kans om bewust om te gaan met de natuur. De kleinste kinderen kunnen er kennismaken met Basiel, de domeinwachter, die heel veel weet over de heuvels.

Heerlijk genieten

Geniet van de prachtige natuur in West-Vlaanderen via wandelingen en fietstochten, of hou het minder actief en blijf gezellig zitten tussen het groen.