Stokerij De Molenberg

Van graan tot jenever sinds 1637

In de familiehoeve ‘de Molenberg’ in Blaasveld stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam graan tot jenever. Sinds 1637 wordt dit familiegerecht van generatie op generatie doorgegeven, tot in 1927 het laatste distillaat uit de ketels vloeide.

Charles Leclef, een neef van Van Breedam, groeide op in de brouwerij Het Anker in Mechelen. Hij startte in 1991 met een gedurfd plan, hij wilt beide familietradities verenigen: distilleren én brouwen in één fabriek. Dat resulteerde in een nieuw project: Stokerij De Molenberg. Op dit moment wordt er ook whisky gedestilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel.

Rondleiding door de molenhaarshoeve

Plan uw bezoek op voorhand en volg een gids door de historische molenaarshoeve. Hij vertelt je het hele verhaal vanaf de zeventiende eeuw tot de huidige whiskystokerij.

Een glaasje Gouden Carolus Single Malt

Klinkt exotisch? Proef het hier! De whisky die gedestilleerd wordt uit de Tripel Gouden Carolus is beroemd om zijn pure en evenwichtige smaak. Stokerij De Molenberg is de eerste brouwerij van België waar met twee handgeslagen stookketels in koper wordt gewerkt. Door dit dubbele proces wordt een zuiver en verfijnd distillaat gegarandeerd.