Technopolis
In Technopolis schuilt om elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur. Geniet van onze shows en demo's en ga aan de slag met talloze interactieve opstellingen!
Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Restaurant of snacks
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Bar, cafetaria en/of drankenautomaat
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Parking
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Ingang Technopolis

Wetenschap en avontuur

Een bezoek aan Technopolis? Dat staat voor wetenschap én avontuur. Wat dacht je ervan om een vliegtuig veilig aan de grond te zetten? Of met vierkante wielen te fietsen? Misschien doe je liever eerst een dutje op een spijkerbed of wil je een onderwaterdrone besturen terwijl de vissen tussen je voeten zwemmen? Of kom gekke bekken trekken met robot Felix in de nieuwe expo ON/OFF.

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Klinkt spannend? In Technopolis maakt het dan ook niet uit of je al heel veel of weinig van wetenschap kent. Iedereen vanaf 8 jaar zal met een simpele druk op de knop, een draai aan een wiel, een spurt of een dans… plots heel anders naar wetenschap kijken. Voor je bij een opstelling ‘Wat is dit?’ kan denken, roep je al ‘WOW!’. Het resultaat is keer op keer verrassend én zal je nog lang bijblijven. 

Voor bengels vanaf 4 jaar

Speciaal voor kleine bengels vanaf 4 jaar is er het Kinder-doe-centrum. Daar kruipen ze in de rol van bouwvakker, ambulancier, winkelbediende, garagist, pizzachef… en leren ze hoe de grotemensenwereld in elkaar zit. 

Live experimenten

Een bezoek aan Technopolis is trouwens nooit compleet zonder een paar live experimenten met flink wat spektakel. Wedden dat je haren er (letterlijk) omhoog van gaan staan?!

Coandabal