Torenverplaatsingsmuseum

Torenkruiers in Bocholt

In 1910 werd met de Sint-Laurentiuskerk een huzarenstukje uitgehaald. De 15de-eeuwse toren met een gewicht van 2,6 miljoen kilo werd opgetild en 9,4 m verplaatst om de kerk te vergroten. Bij een bezoek aan het Torenverplaatsingsmuseum komen bezoekers te weten hoe dat in zijn werk ging en waarom de Bocholtenaren trots de titel van “torenkruiers” dragen.

Daarnaast herbergt de kerk bijzondere kerkschatten uit de vijftiende eeuw: een prachtig Mariaretabel, een zeldzame sacramentstoren en een verzameling van laat-middeleeuwse houten heiligenbeelden die opgenomen zijn in de topstukkenlijst van de Vlaamse gemeenschap.

Beklim de toren

De Sint-Laurentiuskerk biedt de mogelijkheid aan elke bezoeker om de toren te beklimmen, de beiaard te bekijken, de klokken aan te raken, en over de gewelven boven het schip te wandelen. Geniet van de schoonheid van de geschiedenis van Bocholt, en ga op avontuur in de hoogte.

Religieuze tentoonstellingen

Af en toe is er in de Sint-Laurentiuskerk of het Torenverplaatsingsmuseum een tentoonstelling van religieuze kunst te bewonderen. Maak kennis met prachtige Vlaamse topstukken uit de middeleeuwen.

Ontdek ook deze monumenten in Bocholt

Je geniet ook in deze monumenten van voordelen met je Open Monumentenkaart