10 x erop uit in november

Laat de kou of een bui je niet tegenhouden om erop uit te trekken , want ook in november zijn er heel wat toffe uittips die een plaats verdienen in je agenda!

1. 10 november is het Zaklampwandeling in het Arboretrum
Wanneer de bladeren van de bomen vallen, komen structuren van bomen en struiken meer dan ooit tevoorschijn. De planten in de arboretumtuin bereiden zich voor op de winter. Samen met een gids, trek je de tuin in voor een sfeervolle zaklampwandeling. Je krijgt een lampje waarmee je de zilverkleurige naalden van coniferen, de onderkant van boomkruinen en vruchten en zaaddozen van planten laat oplichten, een schitterend effect! De wandeling eindigt waar hij begon, aan de vuurschaal, met een kop warme chocolademelk.

Ter info: De deuren gaan open om 19 uur. Schrijf je vooraf in, tickets kun je ter plaatse betalen en afhalen. Vanaf 19.30 uur gaat de ticketverkoop via de wachtlijst van start. Voorzie warme kledij en aangepaste schoenen voor een wandeling op de graspaden.
Meer info vind je hier.

2. Tot 11 november kan je nog genieten van Floating Dreams in Diksmuide
‘Floating Dreams’ staat voor 70 witte beelden die de site rond de IJzertoren bevolken. De rugzak van elke jongen/meisje staat voor een traumatische ervaring, de ballon verwijst naar de dromen die hem/haar kracht geven om te geloven in de toekomst. De kinderen die een oorlogssituatie overleven, houden daar vaak een trauma aan over voor de rest van hun leven. Hun dromen helpen hen om het conflict achter zich te laten. Het project Floating Dreams geeft dat idee letterlijk en figuurlijk vorm.
Meer info vind je hier

3. 11 november is Vredesdag aan de Ijzer
Kom op zaterdag 11 november naar Diksmuide, neem deel aan de 90ste IJzerbedevaart en geniet ook dit jaar weer van een boeiende theaterwandeling in en rond de IJzertoren!  De Vredesdag aan de IJzer bestaat dit jaar uit twee gedeeltes. Het eerste deel bestaat uit de 91ste Bedevaart naar de graven aan de IJzer, opgeluisterd door 3 theaterstukken van telkens 15 minuten. Het tweede deel bestaat uit het slotevenement van de tentoonstelling Floating Dreams, waar 15 jongeren en kinderen gestalte geven aan hun leeftijdsgenoten in hedendaagse oorlogssituaties.
Meer info vind je hier

4. 19 november is Kunstendag voor Kinderen
Dat kunst enkel iets is voor hoogontwikkelde oudere mensen bewijst dé Kunstendag voor Kinderen! Deze dag brengt kinderen in contact met kunst en kunstenaars. Kunstenorganisaties in Vlaanderen en Brussel organiseren die dag voorstellingen, tentoonstellingen, workshops,… die kinderen kunnen aanspreken.
Meer info: www.kunstendagvoorkinderen.be
Ontdek de activiteiten bij deze attracties

5. Putteke Winter
Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!
Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.

Deze maand kan je hier genieten van Putteke Winter:

  • Provinciaal Domein Het Vinne
    Zaterdag 24 november 2018
  • Provinciaal Domein De Ster
  • Zaterdag 24 november 2018
  • Provinciaal Domein De Gavers
    Vrijdag 30 november 2018

Meer info vind je hier

6. 25 november is weer Dag van de Wetenschap
Word wetenschapper voor één dag tijdens de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Supertof,  want op superveel locaties kan je die dag testjes en proefjes uitvoeren. Ben je niet zo voor experimenten? Helemaal ok, je kan ook gewoon geboeid luisteren naar verhalen of kijken naar spectaculaire demonstraties.
Meer info: www.dagvandewetenschap.be
Ontdek toffe activiteiten bij o.a. Technopolis, het Zwin of de Nationale Plantentuin.

7. Van 15 tot 25 november is het Week van de Smaak
Tijdens de twaalfde Week van de Smaak staat 'Gezond-Tijd' centraal. Van 15 tot en met 25 november 2018 nemen we met z'n allen de tijd om even stil te staan bij de smaak van gezonde voeding.

Hier vind je alle activiteiten rond deze smakelijke week:

Onze tip? Doe mee aan de Chocoladewandeling in Tervuren!