5 leuke dingen die je kan doen op Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 21 april roepen we je op om buiten te gaan ravotten tijdens de 14de Buitenspeeldag. In 2020 gooide het coronavirus roet in het eten. Maar dit jaar kan je hopelijk terecht op een verschillende kleine en coronaveilige activiteiten in jouw buurt. Is er in jouw gemeente of stad geen aanbod? Niet getreurd, trek er zelf op uit!

Op jouw favoriete televisiezenders (Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV en VTM Kids) valt er alleszins helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart. Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven!

Ook in deze coronatijden blijft buitenspelen een topactiviteit. Trek er op uit naar een park, bos of speelplein in je buurt! Doe dit uiteraard altijd met de nodige coronamaatregelen.

Wij geven je alvast 5 leuke buitenspeeltips mee:

1. Neem eens een kijkje op de website van Buitenspeeldag om te kijken wat er georganiseerd wordt in jouw buurt

Vorig jaar gooide corona roet in het eten maar dit jaar is er misschien wel een leuke activiteit te doen in je buurt. Check het hier zeker eens en wie weet ontdek je iets superleuks!

Ga je de uitdaging aan om elke dag van het jaar buiten te spelen en te sporten? Kleur per uur een bolletje in. Lukt het jou om in 1000 buiten-uren een echte buitenspeelheld te worden? Download hier de PDF.

2. Test een leuke buitenspeeltuin uit

Via onze attractiezoeker vind je heel veel toffe buitenspeeltuinen. Je vindt er vast en zeker eentje bij jou in de buurt waar je kan gaan ravotten met je kinderen.

 

buitenspeeltuin

3. Ga buiten spelen in één van onze provinciedomein

Waar kan je beter buiten spelen dan in één van onze provinciedomeinen.
Een overzicht van alle provinciedomeinen vind je via onze activiteitenzoeker. Je vindt er vast en zeker eentje bij jou in de buurt.

 

4. Ga buitenspelen én picknicken op één van deze wondermooie picknickplekjes

Wij selecteerden hier de 7 de mooiste plaatsen waar je vrij je picknickkleed kan spreiden om samen met je bubbel te genieten van een picknick en waar je tegelijk ook heerlijk kan buitenspelen.

5. Test buitenparcours TEAM B.O.S. (Boom Onderzoek Specialisten) eens uit

Op zoek naar een leuke uitlaatklep voor je (klein)kinderen tijdens buitenspeeldag? Voor de Provinciale recreatiedomeinen De Schorre (Boom), De Nekker (Mechelen) en Zilvermeer (Mol) maakte Jeugdtheater Warmoes de fantastische familievoorstelling ‘Team B.O.S.’ (Boom Onderzoek Specialisten). Aan de hand van 8 QR-codes volg je tijdens je wandeling doorheen het domein deze digitale familievoorstelling over Professor Molly en Dokter Fox. Deze wandeling is bovendien helemaal gratis. Meer info op www.deschorre.be, www.denekker.be en www.zilvermeer.be.  Fijn om weten! Vanaf het najaar is er ook een parcours in het Prinsenpark in Retie.