5 manieren om de laatste vakantiedagen te overleven

1. Een allerlaatste zomervakantiedag om nooit meer te vergeten op De Gavers
Laat je op de allerlaatste zomervakantiedag verrassen door de dieren op het domein De Gavers. Op “De Gavers uitgepluisd” nemen ze jong en oud die dag mee op sleeptouw en laten ze hen zelf de rijke dieren- en plantenwereld ontdekken via een groot gamma aan publieksactiviteiten. Wil je op vlindersafari, braakballen pluizen, watervogels spotten vanuit de fluisterboot, met een reuze kano het leven op de plas ontdekken of op onderzoek gaan met de waterprofessor… dit en nog veel meer kan op zondag 1 september van 14 tot 18 uur.
De vele natuuractiviteiten worden doorweven met tal van leuke workshops en randanimatie. Om 17 uur wordt de dag afgerond met een voorstelling op het centrale plein (Eikenstraat 131) van ‘Don van Diversidad’. In deze productie nemen jong en oud mee in het verhaal van biodiversiteit en het belang van natuurbehoud. Maar er is meer…wil je het echte avontuur beleven… breng je zwemgerief mee en trek zwemvliezen aan en kom al snorkelend het leven onder water ontdekken.
Alle info vind je hier

2. Geniet van Lekker Klassiek in De Schorre
Studio 100 en Provinciaal Recreatiedomein De Schorre presenteren de derde editie van Lekker Klassiek. Een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!­-niveau. Op ons prachtige domein zullen de bezoekers kunnen genieten van de pareltjes uit de klassieke muziek. Nieuw dit jaar is dat er ook een groots musicalconcert zal zijn. Daarbij zal het beste van de musicals “14­-18”, “40-­45” en “Daens” gebracht worden door een topcast en een symfonisch orkest. Om niet alleen de oren te strelen, maar ook de smaakpapillen te verwennen, worden heerlijke gerechten geserveerd door de bekende topchefs van kookzender njam!.
Alle info vind je hier

Brond foto teaser: Lekker Klassiek

 

 

3. Schrijf je nog snel in voor de Strong Viking Family Edition in Wachtebeke
De Strong Viking Family Edition is een unieke en leuke manier om samen met je familie te gaan sporten! Ga samen met je kids (vanaf 5 jaar) de 3km of 5km uitdaging aan en geef ze voor één keer toestemming om tot achter de oren vol met modder over de finishlijn te komen!
Alle info vind je hier Bron foto: Strong VIking 4. Kruip eens in de buik van een oude koeltoren in Vilvoorde
Altijd al eens willen weten hoe een koeltoren er langs de binnenkant uitziet? In Vilvoorde kan je het deze week nog echt beleven. Naar aanleiding van het zomerfestival de Zomer Van Asiat kan je in één van de twee grote koeltorens kruipen.
De installatie in de koeltoren is elke woensdag, zaterdag en zondag gratis te ervaren van 14 tot 22 uur. Je moet er wel eventjes voor wandelen tot aan het brugje over de Zenne en terug, maar dat is het meer dan waard, geloof ons!
Alle info vind je hier 5. Ga eens fietsen door de bomen in Limburg
Naast Fietsen door het Water heeft Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de Bomen. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.
Alle info vind je hier