5 x avontuurlijke speelplekken

speelplekken

Ga spelen op één van deze avontuurlijke plekken:

1. West-Vlaanderen: bluvn goan in Bulskampveld 

In het provinciaal domein Bulskampveld krijg je je kinderen 100% zeker aan het wandelen zonder gezeur. Want tijdens de 3 expedities die je er kan doen, valt er meer dan genoeg te spelen en te beleven. Denk aan hindernissenparcours, klimmen, opdrachten, zintuiglijke raadsels en nog veel meer. 
 

2. Oost-Vlaanderen: water en wilgenhutten in Puyenbroeck 

Een heerlijk uitstapje om te doen op een warme, zomerse dag. In provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke vind je niet alleen een betonnen waterspeeltuin, maar ook een avontuurlijk speelparcours inclusief beek. Gouden tip: vergeet geen reservekleren mee te nemen! 

3. Antwerpen: modder à volonté in De Averegten 

Ga je naar natuurspeelplaats Hobbeldonk op domein De Averegten in Heist-op-den-Berg? Dan weet je één ding zeker: hier gaan je kinderen heerlijk vuil worden. Verwacht geen klassieke speeltuigen, wel véél zand, water en boomstammen. Goed voor urenlang natuurlijk speelplezier! 

4. Limburg: beestig spelen op de Mechelse Heide 

Voor zand moet je niet meteen richting Kust rijden. Vlakbij toegangspoort Mechelse Heide van Nationaal Park Hoge Kempen vind je dit plezante speelbos. Je maakt er op een toffe manier kennis met de dieren van de heide. Daarna kan je kroost ravotten op de speelduin en in de waterpoel. 

5. Vlaams-Brabant: splinternieuwe speelkriebels op Provinciedomein Kessel-Lo 

Ravotten in een natuurlijk speellandschap dat nog maar net is aangelegd? Het kan op Provinciedomein Kessel-Lo, vlakbij universiteitsstad Leuven. Op dat domein vind je een waterbron, die vroeger gewoon uitmondde in de riolering. Sinds mei 2022 komt het water er terecht in de speelbeek, die als een ader doorheen het speellandschap stroomt. De moeite om zelf eens te gaan uittesten! 

 

 

 

Chloé
Chloé

Freelance copywriter die organisaties & ondernemers helpt met hun teksten, verhalen en communicatie.
Samen met haar man en dochters Colette (6) en Jeanne (4) woont ze in Aarschot.
Chloé wordt blij van yoga, paprikachips, uitgebreid ontbijten, goede fictieboeken en tripjes in eigen land en daarbuiten.