5 x gratis dingen om te doen in Vlaams-Brabant

Aan het einde van een jaar hebben we meestal geen geld meer over. Dus waarom geen gratis uitstapjes uitzoeken en toch 100% genieten? Wij zetten voor jullie 5 gratis uitstappen op een rijtje in Vlaams-Brabant. Vul het rijtje gerust verder aan...

1. Het Provinciedomein van Kessel-Lo is altijd een goed idee

Avontuurlijke speeltuinen, minigolf, verkeerspark, dierenweide, skateramp, rolschaatspiste, hengelvijver..leuke dingen genoeg om te doen in dit Provinciedomein en het is allemaal gratis en voor niks!
 

2. Plan je eigen wandelroute in Tervuren

Niets is goedkoper dan gewoon je de benenwagen te nemen. En in Tervuren hebben ze daar iets leuks op gevonden want je kan gewoon je eigen wandelroute plannen via deze handige online tool. Hoe leuk is dat? Je kiest zelf hoe zwaar of hoe licht de wandeling is, maar genieten zal je doen.

3. Een citytrip in eigen land : Brussel

En ook hiervoor hoef je dan toch geen geld (allé of toch niet veel) op te doen. Hier vind je een overzicht van alle leuke attracties en musea in onze hoofdstad. En met Kerstmis en Nieuwjaar voor de deur mag een uitstapje naar de Kerstmarkt in Brussel niet ontbreken. Vanaf 30 november is het weer Winter in Brussel, magisch toch?

 

4. Tienen: daar ben je meer dan een dag zoet

De suikerstad Tienen, gelegen in het glooiende Hageland, heeft een rijk verleden, prachtige monumenten en gebouwen. Beleef van vrijdag 7 december '18 t/m zondag 6 januari '19 wintermagische tijden in Tienen. Ga schaatsen op de ijspiste, beleef leuke momenten op de attracties in het Winterschaatsdorp of ga naar één van onze fijne, hartverwarmende evenementen.

5. Het Vinne is zot schoon in de winter en helemaal gratis

Provinciedomein 'Het Vinne': dé ideale plek om even tot rust te komen. Geniet van het bezoekerscentrum en van lange wandelingen langs het meer. Leer fauna en flora kennen, al dan niet onder begeleiding. Fietsen te huur. Het Vinne ligt op tal van fiets- en wandelroutes, naast de stad Zoutleeuw. Geniet dan even na in de Bistro terwijl de kinderen zich uitleven op de aangrenzende speeltuin. Raadpleeg zeker ook eens hun website voor een overzicht van het volledige aanbod.