5 x leuke speeltuinen die je zeker eens moet uittesten

Wanneer je kinderen vraagt wat zij het allerliefste doen zal je gegarandeerd het antwoord ‘spelen in de speeltuin’ krijgen. Hoog tijd om jullie 5 x leuke speeltuinen voor te schotelen die deze zomer op je bucketlist moeten staan.


 

1. Leuke binnenspeeltuin in Koezio Brussel


Deze gloednieuwe indoor avonturenspeeltuin in winkelcentrum Dockx daagt je hele gezin samen uit met fysieke en intellectuele proeven. Help elkaar op een parcours op 12 meter hoogte, om geheime codes te ontcijferen of raadsels op te lossen. De nadruk ligt vooral op ‘samen spelen’, je hoeft dus zeker niet sportief te zijn of de eerste van de klas te zijn. Zolang er maar een goede teamgeest is en je goesting hebt om je grenzen te verleggen, is het helemaal ok. Wat dacht je van deze keitoffe speeltuin als locatie voor je volgende familiefeest!

Meer info?  https://koezio.co/nl

2. De speeltuin in het Netepark

Deze supertoffe buitenspeeltuin biedt kinderen de mogelijkheid om zich eens volledig uit te leven. Naast een gigantisch ruimtenet, een touwenparcours, een drakenglijbaan en een grote piratenboot zijn er ook leuke zand- en waterspeeltoestellen, schommels en veerwipjes. De speeltoestellen voor de kleinste kinderen zijn vlak bij het terras geplaatst. Zo kunnen ouders hun kinderen van daaruit in het oog houden. De speeltuin is gratis van september tot juni.

Meer info? https://www.herentals.be/netepark/recreatiedomein

3. Avontuur in de speeltuin van de Keiheuvel

Terwijl de kinderen lekker ravotten in de omheinde speeltuin, kunnen de ouders zich uitleven op de talrijke sportvoorzieningen… of gewoon luieren op de ligweide of een terrasje natuurlijk. De speeltuin staat boordevol eigentijdse speeltoestellen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen: een klautervliegtuig met kabelbaan, een gedurfd hindernissenparcours, een klimtouwenparadijs, een aangepast peuterhoekje, …In de buurt van de speeltuin is er ook een fraaie kinderboerderij. Altijd fijn voor een daguitstap!

Meer info? De Keiheuvel 

4. Grote speeltuin in de Blaarmeersen in Gent

Een dagje Gent is altijd een goed idee! Combineer je bezoekje met een uitstap naar De Blaarmeersen. De grote speeltuin bevindt zich in het oostelijk deel van het domein en is vanaf parking oost snel bereikbaar. De speeltuin ligt in het rustige en groene deel van het recreatiepark. Je kinderen kunnen zich er naar hartenlust uitleven op de klimtorens, buisglijbanen, het klimnet, de kabelbaan, het doolhof. Voor de kleuters is een afzonderlijke speelzone met heel leuke en aantrekkelijke speelelementen.

5. Leuke binnenspeeltuin in Oostende: Hangtime

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime! Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits,...Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking!

Meer info? Hangtime