7 x indoor speelpret

Als het weer tegenzit, dan is de goesting om naar buiten te gaan vaak ver te zoeken. Gelukkig zijn er ook heel wat leuke plekken in Vlaanderen en Brussel waar je binnen kan spelen. Wij bij Riebedebie gaan graag op zwier naar deze 7 plekken voor indoor speelplezier. 

 

saraland

1. Saraland in Houthalen

Dit indoor speelparadijs in Park Molenheide in het Limburgse Houthalen is echt een droom voor op regenachtige dagen. Je vindt hier niet alleen de typische klimkooien, maar ook een griezelig spookhuis, een piratenverblijf, een knaloranje piramide en nog veel andere klim- en klautertoestellen. Nog energie over? Je kan hier ook bowlen, minigolfen en met de go-cart rijden. Vergeet ook zeker je badpak niet, want Saraland heeft ook een groot zwemparadijs, met een kabouterbad voor de kleinsten en 4 supercoole glijbanen voor iets grotere waterratten. 

Prijs Kids Valley: gratis voor volwassenen & baby’s. Kinderen betalen 9,45 euro doorheen de week en 10,50 euro in het weekend. 

 

2. Koezio in Brussel

Zeg niet zomaar binnenspeeltuin tegen Koezio in Brussel. Dit indoor avonturenpark aan Docks Bruxsel is een escape room, doolhof en hoogteparcours ineen. Bedoeling is dat je hier een team mee naartoe neemt, waarmee je gedurende 2 uur een parcours aflegt door 4 districten. Geef toe: dat klinkt spannend, hé?! Omwille van veiligheidsredenen moet je wel minstens 1 meter 40 groot zijn om te mogen deelnemen. 

Prijs: 20 euro voor kinderen, 29 euro voor volwassenen. 

mega speelstad

3. Mega Speelstad in Welcherzande

In het hartje van de Antwerpse Kempen vind je Mega Speelstad, een plek die z’n naam meer dan waar maakt. Naast de traditionele binnenspeeltuintoestellen vind je hier ook megaveel attracties op kindermaat: verschillende draaimolens, mini-botsauto’s en zelfs een indoor rollercoaster. En komt de zon onverwacht doorheen de wolken piepen? Trek dan zeker eens naar buiten om Toverstad te ontdekken: een zalige buitenspeeltuin met een ruim terras. 

Prijs: gratis voor volwassenen & baby’s -85 cm. Kinderen betalen 12,50 euro voor een dagticket, daarin zijn alle attracties inbegrepen.  

4. Lago Speelpunt in Zwevegem

Nog niet zo gek lang geleden kon je in dit gebouw baantjes trekken, want Speelpunt vind je terug in het vroegere gemeentelijke zwembad van Zwevegem. In het vroegere diepe bad kan je nu glijden, klimmen en klauteren. De authentieke zwembadvloer werd behouden. Je vindt hier ook behoorlijk originele attracties, zoals een disco, een laserlabyrinth en een schaatspiste zonder ijs. Zeker ook een aanrader voor mama’s, papa’s of grootouders! 

Prijs: gratis vanaf 16 jaar & voor baby’s/peuters -2 jaar. Kinderen betalen 10,90 euro voor een online ticket en 11,90 euro aan de kassa. 

Lago beveren

5. LAGO Virtual in Beveren

Nog een topattractie binnen de LAGO-groep is de VR-experience in Beveren. In duo’s stap je hier met 1 VR-headset en 2 controllers in een onvergetelijk virtueel avontuur. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier kiezen uit meer dan 200 verschillende VR-games. Game over? Op dezelfde site kan je ook zwemmen in subtropisch zwembad LAGO Beveren.

Prijs: voor 30 euro reserveer je een VR-box, waarin je 1 uur lang met maximum 3 verschillende personen kan spelen. Eerste keer? Dan krijg je eerst een korte initiatie

 

plopsa indoor

6. Plopsa Indoor in Hasselt

Ondertussen al een klassieker, maar wel ideaal voor een dagje vol binnenpret bij regenweer! Bumba, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy heten je welkom in Plopsa Indoor Hasselt: een overdekt themapark van 2 voetbalvelden groot. De 25 spectaculaire en veilige attracties laten kinderen tussen 2 en 10 jaar hun eerste grote avonturen beleven, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het sprookjesachtige decor. Fun gegarandeerd! 

Prijs: gratis voor baby’s/peuters -85 cm. Tussen 85 & 99 centimeter: 12,50 euro. Vanaf 1 meter: 22,50 euro. 

7. Bobo's Indoor in Boudewijn Seapark in Brugge

Bobo’s Indoor is de reuzegrote binnenspeeltuin in Boudewijn Seapark! De binnenspeeltuin is maar liefst 2500m² groot! Het telt meer dan 10 attracties! Je vindt er spectaculaire avonturenbanen en springkastelen waar je uren kan ravotten. Er is ook een supergroot ballenbad, een spannende survival, coole botsauto’s, een kinderdisco en een wave-swinger!

Ontdek ook de fantastische attractie ‘Bobo’s Toren’! Heis jezelf meters omhoog en laat je dan veilig weer zakken! Vergeet ook zeker niet de ‘Klimvulkaan’! Deze vulkaan is maar liefst 5 meter hoog en 10 meter breed. Zowel de kleine als de grotere kinderen kunnen hier omhoog klimmen en zich naar beneden laten glijden! Wie raakt het snelst de top?

Check hier de prijzen en tickets