7 x toffe uittips voor een weekendje Hasselt met kinderen

Dat Hasselt een familievriendelijke stad is, bewijzen de vele kindvriendelijke attracties en musea die Hasselt rijk is. Als Hasselt-lover ontdekte onze Riebedebie reporter Lobke dat je op wandelafstand gezellige terrasjes, kunstgalerijen, boeiende musea, natuurlijke plekjes maar ook leuke winkeltjes en lekkere adresjes terugvindt waar je met kinderen 100% welkom bent. Benieuwd welke 7 Hasseltse must-visits zij voor jullie selecteerde?

1. Een bezoekje aan de Japanse Tuin met je kroost
Een Japanse tuin is een plek om tot bezinning te komen en eventueel wat te mediteren. De Japanse tuin van Hasselt ligt tussen de binnenstad en de grote ring, maar straalt toch een aangename rust uit. Het is een ideale plaats om wat rond te lopen en te genieten van het steeds wisselende uitzicht of om zomaar ergens te gaan zitten en te luisteren naar het stromende water.

Fijn om weten!
Gratis voor kinderen tot en met 12 jaar

2. Bezoek de expo Backstage/frontstage in het Modemuseum
De tentoonstelling Backstage/Frontstage, die nog tot en met 17 maart 2019 in Modemuseum Hasselt te zien zal zijn, werpt een blik achter de schermen van de modeshow. In de backstage, een plaats die het publiek zelden te zien krijgt, ontstaat de magie: modellen, stilisten, visagisten en ontwerpers zijn verenigd in één creatieve hub die toewerkt naar de start van de show. De backstagebeelden van de Limburgse fotografe Marleen Daniëls (°1958) vormen de aanleiding voor de tentoonstelling. Daniëls’ beelden, grotendeels analoog gefotografeerd en daterend uit de periode 1988-2008, zijn unieke herinneringen aan een tijd waarin shows slechts voor een select publiek toegankelijk waren. Aan de hand van video, fotografie en silhouetten van toonaangevende ontwerpers en modehuizen zoals Dries Van Noten, Yohji Yamamoto, Dior, John Galliano word je de backstage binnengeleid. Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgen aan de balie gratis een spannende modewijzer, waarmee ze via spannende kijkvragen en vreemde opdrachten de magie van de backstage kunnen ontdekken.

3. Ontdek Hasselt in vogelperspectief
In Het Stadsmus ontdek je de straten van Hasselt met zijn beroemde inwoners en zelfs één mysterieuze burger die eenmaal om de zeven jaar het daglicht ziet. Je verneemt waarom Hasselaren niet wakker liggen van 1302 of 1830. Je loopt mee in een processie met mystieke verhalen. Kleurrijke art nouveau-keramiek en Hasselts zilver tonen je de rijkdom van de stad. Het museum bevindt zich in een prachtig gerestaureerd gebouw met delen uit de 17de en 19de eeuw.
Alle informatie vind je op www.hetstadsmus.be

4. Spelen in Plopsa IndoorWeer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de 25 supercoole attracties van Plopsa Indoor Hasselt! Laat je onderdompelen in de magische wereld van je favoriete Studio 100-helden. Trek op verkenning in Maya’s Wereld, voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat op De Scheve Schuit. Bij mooi weer amuseer je je te pletter in de ruime buitenzone met De Dansende Fonteinen en het K3-Verkeerspark. Bovendien geniet je dagelijks van een gratis Bumba Show, een confettidans en Meet & Greets met de Plopsa-figuren!
Alle informatie vind je op www.plopsa.com

5. Ga shoppen of inspiratie opdoen bij Paplou
Als er één winkeltje is waar je zeker eens moet passeren wanneer je in Hasselt bent, dan is het Paplou! Paplou is namelijk dé winkel in Hasselt voor wie houdt van vintage en retro met een groot aanbod aan leuke accessoires, originele kledij maar ook speelgoed voor kinderen. Een gezellige winkel waar het gewoon leuk is om urenlang in rond te slenteren. Een bezoekje waard dus!
Alle informatie vind je op www.paplou.be

6. Soep slurpen bij Zuppa
Je moet ze zelf gaan proeven om het te geloven, maar de soepjes bij Zuppa zijn echt overheerlijk!  Ideaal om met je kinderen soep te gaan slurpen. Je kan er genieten van een grote of kleine soep op maat van goesting of honger. Dagelijks bereiden ze er een zestal verse soepen met aparte smaken in een ruimere variatie. Bij elke soep hoort ook ovenvers brood, boter en een appeltje achteraf. Zuppa heeft zowel een suggestiemenu als een menukaart, alles aan betaalbare prijzen! Een ideale plek om even een hongertje te stillen, mmmmmm!
Alle informatie vind je op www.zuppasoupbar.be

TIP!
Hasselt heeft ook een kleine restaurantgids waar je met kinderen kan gaan eten

7. Dicht samen het gat in jullie cultuur tijdens het Krokusfestival
Het Krokusfestival viert de kunsten voor jong publiek met een eigenzinnig en prikkelend festivalprogramma vol theater, dans, video, muziek, performances en speelse installaties. Het festival presenteert dit jaar 32 gezelschappen, waarvan 15 Belgisch en 17 internationaal. Samen zorgen ze voor 6 premières en 13 Belgische premières: opnieuw veel nieuw en boeiend werk te ontdekken dus!
Alle info vind je op www.krokusfestival.be

Nog op zoek naar meer leuke plekken in Hasselt? Kijk dan zeker even naar onze attractiezoeker.

Ook leuk!

Hasselt heeft speciaal voor een bezoek met kinderen een anti-vervelingsboekje uitgebrahct.