Autoworld in Brussels is de place to be in de zomervakantie

1. Kom naar de grote Alfa Romeo Storico tentoonstelling

Al sinds de eerste dag van de grote vakantie krijgt het legendarische Milanese merk Alfa Romeo de ereplaats bij Autoworld Brussels. Aan de hand van meer dan 50 legendarische modellen wordt de 112-jarige geschiedenis van het Cuore Sportivo uiteengezet.  De tentoonstelling vindt plaats in nauwe samenwerking met de belangrijkste Belgische Alfa club (Quadrifoglio Belgio), het Nationaal Automobielmuseum van Mulhouse, Alfa eigenaars, Corrado Lopresto; een privéverzameling van Italiaanse prototypes en Alfa Romeo Belgium (Stellantis).

Op de Herman De Croo Plaza, op de eerste verdieping van het museum, worden de historische modellen geëxposeerd.  Vooroorlogse, weg-Race- en zeldzame wagens, zoals een Giulietta Sprint en een Spider, de 2600 Sprint & 2000 Spider, een Alfa 75 2.5 QV, een Alfa 6 en nog vele andere. Het ‘National Automobile Museum’ in Mulhouse stelt een prachtige Alfa Romeo 8C Pininfarina uit 1936 ter beschikking, die in datzelfde jaar de Mille Miglia heeft gewonnen. Daarnaast zal een deel van de tentoonstelling gewijd zijn aan vijf uitzonderlijke prototypes uit de fantastische collectie van Corrado Lopresto.  Ook zullen er tal van miniatuurwagens te bezichtigen zijn in de vele diorama’s die tussen de verschillende wagens gepresenteerd staan. Tot slot zal Alfa Romeo Belgium (Stellantis) op de benedenverdieping enkele wagens uit het huidige gamma presenteren waaronder de splinternieuwe Tonale

autoworld

2. Ga met je kinderen naar Autoworld

Autoworld biedt voor de komende zomervakantie weer heel wat activiteiten voor jong en oud! De ideale gelegenheid voor een uitstap met het hele gezin. Gebeten door onze nieuwe Design Story zone en wil je graag je eigen auto ontwerpen? Dat kan via onze workshop met LEGO blokken die elke dag plaats vindt van 10u00 tot 17u00. Deze workshop is toegankelijk voor alle jonge bezoekers en deelname is mogelijk zonder voorgaande inschrijving.

Haal de kunstenaar in je naar boven met onze tekenwedstrijd in samenwerking met Museumpass! Kleurplaten en kleurgerief zijn aanwezig in het museum. Museumbezoekers die uiterlijk op 31 augustus 2022 een ingekleurde tekening inzenden, maken kans op een prachtige set tekenmateriaal. De mooiste werken krijgen een speciale plaats op onze wall of fame! 

Daarnaast is er nog steeds de spannende zoektocht in het thema van de nieuwe Kuifjes zone. Spot jij alle Bobbie's in het museum?

Ook op onze audioguide kan je meedoen aan een quiz, kraak jij de code van de schatkist? Een leuke attentie wacht op je

Tip: ga naar LEGO Discovery Centre

Over LEGO gesproken en als je dan toch in Brussel bent, passeer zeker ook eens langs LEGO Discovery Centre
Bouw je eigen avontuur op terwijl je geweldige activiteiten, ervaringen en ritten verkent. Maak kennis met onze Master Model Builders en laat je verrassen door onze 4D-bioscoop – de enige bioscoop in de stad met zijn eigen weersysteem! 

En dit is nog maar het topje van de ijsberg! Er is een hele wereld van verbeelding te ontdekken en een nieuw avontuur om elke hoek, met 12 geweldige zones, die uren familieplezier bieden voor kinderen.

LEGO
Copyright: LEGO Discovery Centre
sarolea
sarolea

3. Ga naar de Sarolea Expo

Na de succesvolle motorexpositie Gillet vorig jaar, stelt Autoworld deze zomer opnieuw een Belgisch motormerk aan jou voor, Sarolea
Sarolea, is samen met Gillet en FN één van de drie belangrijkste “Demoiselles de Herstal”.

Aan de hand van een 75-tal motorfietsen wordt de hele geschiedenis van het merk uit de doeken gedaan. 
Als kers op de taart vindt op 11 september een internationale bijeenkomst plaats van Sarolea motoren voor het museum op de Esplanade van het Jubelpark, gekoppeld aan een demo van nieuwe elektrische proefmotoren.
 
Last but not least zal als onderdeel van deze tentoonstelling ook een nieuw boek over het merk verschijnen.