Beklim de Sint-Romboutstoren: Adembenemend uitzicht vanuit de Skywalk!

Een dagje Mechelen is niet compleet zonder een opwindende tocht naar het hoogste punt van de stad: de majestueuze Sint-Romboutstoren. Met zijn imposante hoogte en 538 treden belooft deze klim een uitdagende, maar belonende ervaring te zijn. Boven op de toren wacht een adembenemend uitzicht over de skyline van Mechelen, een waar genot voor de zintuigen. Durf jij de uitdaging aan te gaan en met ons mee te gaan?

Op naar de skywalk

De twijfel sluimerde even in onze gedachten: zouden we de klim naar de hemel van Mechelen wagen, of toch liever met beide benen op de grond blijven? Voor de tieners was er echter geen greintje twijfel. Met hun onuitputtelijke energie waren ze vastbesloten om de 97 meter naar boven te bedwingen. En wij, de 'oudjes', konden natuurlijk niet achterblijven. Met een vleugje FOMO begonnen ook wij - zij het iets langzamer maar met evenveel enthousiasme - aan de klim.

 

Wat een zicht !
Wat een zicht !

Even rusten en leren

De tocht bleek verrassend goed te doen. Onderweg naar boven ontdekten we verschillende torenkamers waar we niet alleen op adem konden komen, maar ook meer te weten kwamen over de geschiedenis van de toren.

Na ongeveer 150 treden bereikten we de kraankamer, een fascinerende plek waar vroeger een loopkraan stond om zware lasten omhoog te tillen. Sta zeker eens in het midden van de kamer en kijk recht naar beneden door het glazen gat naar de kathedraal - een ervaring die zelfs degenen zonder hoogtevrees de rillingen bezorgde.

Verderop ontdekten we de Smidsekamer en de klokkenkamer, waar de indrukwekkende Salvatorklok van bijna 9 ton te bewonderen was. Maar onze favoriet was toch wel de uurwerkkamer, waar de jongens gefascineerd waren door alle complexe mechanismen van de klok. En dankzij perfecte timing bereikten we precies op tijd de kamer, om te zien hoe alle tandwielen in beweging kwamen - een waar schouwspel.

Na 538 treden was het eindelijk zover: het spectaculaire uitzicht vanaf de Skywalk van de toren. Ondanks het wolkendek konden we zelfs de kranen van de Antwerpse haven en het Brusselse Atomium in de verte zien. Een ervaring die onze beslissing om de klim te wagen volledig rechtvaardigde.

klokkentoren
klokkentoren
vergezicht tijdens de klim
de klok

Wat vonden we ervan?

We kunnen kort zijn. Als je de volgende keer in Mechelen bent, neem dan zeker anderhalf uur de tijd om de tocht naar de Skywalk op de Sint-Romboutstoren te maken. Je zult er geen spijt van krijgen. Dat beloven we. 

En als je toch in de Kathedraal bent, ga dan gewoon nog eens rond, want het is echt de moeite!

de kathedraal
kijk zeker eens in de kathedraal
Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.