Boudewijn Seapark - wintereditie: dé match tussen schaatsen en dolfijnen!

Boudewijn Seapark en tieners: misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt. Toch blijkt het Boudewijn Seapark in Brugge een geslaagde match te zijn, vooral in het winterseizoen! Ben je benieuwd waarom we dit beweren? Blijf dan zeker lezen.

Eerlijk is eerlijk, het Boudewijn Seapark stond niet bovenaan ons lijstje toen we een uitje zochten met onze tieners. We associeerden het park eerder met jongere kinderen en dachten dat het niet echt geschikt zou zijn voor pubers.

Maar het park kwam snel op onze radar toen we ontdekten dat je er in de winter kunt schaatsen. Aha, want hier hadden onze tieners wel onmiddellijk veel zin in.

Spoileralert: we gingen niet alleen schaatsen, maar ook op bezoek in het Dolfinarium. Het enige dolfinarium in België trouwens. Maar daarover straks meer.

Glijden over het ijs: een nostalgisch schaatsavontuur!

Vroeger ging ik wel eens vaker naar het Boudewijn Seapark, ook om te schaatsen. Dus toen ik de inkomhal betrad, voelde het meteen vertrouwd aan.

Gelukkig hoefden we zelf geen schaatsen mee te nemen. We konden ze gemakkelijk lenen in ruil voor onze eigen schoenen of een ID-kaart. Waar we vroeger de hardplastieken rode of blauwe schaatsen kregen, kregen we nu comfortabele zwarte schaatsen uitgereikt en dat was toch een aangename verrassing.

En toen was het tijd om het glinsterende ijs te betreden. Het geluid van krassende schaatsen vermengde zich al snel met vrolijke, trendy muziek. Enkele indrukwekkende kroonluchters boven de ijsbaan en een gezellige winterbar zorgden voor een sfeervolle ambiance. De jongens waren enthousiast, vooral toen ze de schattige hulp-zeehonden zagen, die het schaatsen - zelfs voor tieners - wat makkelijker maakten. Na een uurtje op het ijs te hebben gezwoegd en gezweet, sloegen onze jongens het aanbod voor een Luikse wafel en een warme chocomelk in de bar niet af. Een topactiviteit, zonder twijfel.

Wil je ook gaan schaatsen in Brugge? Dan kun je t.e.m. 3 maart 2024 op woensdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondag van 11 tot 18 uur terecht. Tijdens de krokusvakantie is de schaatsbaan zelfs elke dag open van 11 tot 18 uur.

de gezellige schaatspiste
de gezellige schaatspiste
boudewijn seapark schaatspiste
boudewijn seapark schaatspiste

Een leuke ontmoeting met de dolfijnen!

We besloten onze dag in het Dolfinarium verder te zetten. Om 16 uur begon de voorstelling met de dolfijnen, en die wilden we zeker niet missen.

We hoefden niet ver te zoeken naar het gebouw van het Dolfinarium. Met het grote koepeldak viel het meteen op. Eenmaal binnen werden niet alleen de kleine kinderen, maar ook onze tieners direct aangetrokken door het enorme waterbassin. Tot onze verbazing konden we meteen al genieten van de gracieuze dolfijnen die elegant voorbij zwommen.

Verwacht geen traditionele dolfijnenvoorstelling zoals vroeger. In de halfuur durende voorstelling werd getoond wat het normaal natuurlijk gedrag van dolfijnen is. Geen onnatuurlijke kunstjes maar een leuke kennismaking met deze mooie zoogdieren. Door middel van projecties van prachtige natuurbeelden kwamen we zelfs meer te weten over hun natuurlijke habitat, hun voeding en hun gedrag.

Natuurlijk lieten de verzorgers ook zien wat de dolfijnen allemaal kunnen. Maar wat voor ons misschien als kunstjes lijkt, zijn eigenlijk normale gedragingen van de dolfijnen. Het Dolfinarium is er trots op dat ze de dolfijnen laten zien zoals ze echt zijn, met respect voor hun eigenheid.

En eerlijk gezegd, wat is er mooier dan dolfijnen op slechts een paar meter afstand te zien zwemmen? Als de winkel open was geweest, durf ik te wedden dat zelfs de tieners met een dolfijnenknuffel naar huis zouden zijn gegaan.

Een bezoek aan de dolfijnenvoorstelling in het Dolfinarium is een ervaring die jong en oud nog lang zal bijblijven.

dolfinarium
dolfinarium

Wat vonden we er van?

Als je op zoek bent naar een winterse belevenis voor het hele gezin, zet Boudewijn Seapark zeker op je lijstje. Je krijgt een potje schaatsen, een warme chocomelk én dolle dolfijnen, kortom: een leuke namiddag.

Oh, en mochten de kinderen nog te klein zijn om te schaatsen (wat waarschijnlijk niet het geval is, aangezien er voor de allerkleinsten van die 'onderbind'-schaatsen beschikbaar zijn), dan kunnen ze zich ook vermaken in de binnenspeeltuin, die ook tijdens het winterseizoen open is.

boudewijn seapark
boudewijn seapark
Katrien

Ze doet niets liever dan samen met Regis en hun 3 tienerzonen met veel goesting over hun uitstappen te schrijven.
Dol op 'petites histoires' en verborgen parels; houdt van reizen; altijd in voor een goed boek of een meeslepende podcast; maakt graag tijd voor een museum of een wandeling; houdt wel van kunst met een hoekje af.