De allerleukste activiteiten tijdens de Week van het Bos

Van 14 tot en met 21 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan: het thema voor dit jaar is … RAVOTTEN! Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever.

Ook Riebedebie helpt je om de leukste ravot-en speelplekken in Vlaanderen te vinden, een greep uit het aanbod:

Spelen in 't Vrieselhof
Wat is er leuker dan eens te rollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? Daarvoor moet je in het speelbos (achter het kasteel) van het Vrieselhof zijn. Je kan ook zelf-doe-pakketten ontlenen die zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen.

Waar? Ranst, Provinciaal Groendomein Vrieselhof

Ga je uitleven op natuurspeelplaats Hobbeldonk
Kom je uitleven in natuurspeelplaats 'Hobbeldonk' en de speelbossen van De Averegten. Hier vind je geen voorgevormde speeltuigen maar wel spelaanleidingen zoals zand, water, wilgenhutten en liggende boomstammen. Laat je fantasie en creativiteit maar stromen! De aanwezigheid van water draagt sterk bij aan de aantrekkelijkheid van het terrein. Water, zand, hout en de combinatie daarvan bieden ...

Waar? Heist-op-den-Berg, De Averegten

Bos-en speelplezier in Duinengordel
Het programma voor de Week van het Bos blijft nog even geheim, maar voor wie alvast een tipje van de sluier wilt: naast de toffe activiteiten van vorige edities hebben we dit jaar ook heel wat nieuws in petto! Kinderen met ouders en grootouders zijn van harte welkom. Ga mee spelen en ravotten in 't Leen!

Waar? Opglabbeek, Duinengordel

Spelen in 't Leen
Ontleen een tas met materiaal en volg de ontdekkingstocht van dit bos van meer dan 275 ha. Maak een wandeling doorheen de geschiedenis van het domein terwijl je luistert naar de verhalen van de bomen in het bos. Voer de opdrachten van het kabouterpad uit en sleep het diploma van boskabouter in de wacht. Wil je liever rustig verpozen in het groen? Ga op eigen houtje op pad langs de 36 km wandelpaden. De helft van deze paden is verhard waardoor je ook met een rolstoel of kinderwagen gemakkelijk in het bos geraakt. Met een geldig visverlof kan je een lijntje uitwerpen aan de oever van één van de drie hengelvijvers.

Waar? Eeklo, Provinciaal Domein Het Leen