De bloesems al fietsend verkennen

Limburg is een echt fietsparadijs, dat mochten we in het verleden al ervaren. Een fietsroutenetwerk waarbij je zelf een route kan uitstippelen, aangepast aan de leeftijd van je kinderen. En een uitgebreid systeem van fietsenverhuur. Deze keer ontdekten we de boomgaarden van Haspengouw al fietsend. 

Fietsparadijs op maat

De blauwe bordjes onderweg zorgen ervoor dat je niet verdwaalt. En bovendien kan je ter plaatse -via de app- je route nog uitbreiden of inkorten. Als gezin vinden wij deze manier van plannen zeer fijn, het geeft je de zekerheid dat je een haalbare route aan het doen bent en bovendien is de kans op verdwalen klein. De fietspaden zijn bovendien veilig of voldoende breed en afgescheiden van de autobaan

Wij huurden onze fietsen op aanraden van de dienst toerisme te Sint-Truiden via Fietsparadijs Limburg. Fietsparadijs Limburg is een netwerk aan fietsverhuur over de hele provincie. Je kan online heel gemakkelijk fietsen reserveren (handig om dit op voorhand te doen gezien fietsen heel populair is in de streek), je kiest eerst op basis van regio en daarna op basis van afhaalpunt. Het huren van een fiets via fietsparadijs Limburg geeft bovendien kansen aan mensen. Het bedrijf is namelijk een maatwerkbedrijf wat inhoudt dat het werkgelegenheid creëert voor mensen die een moeilijkere aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. 

Wij kozen voor het afhaalpunt in Sint-Truiden (bij het station) en tekenden via de ‘knooppuntennetwerk’ een route van 20 km uit. Bij het afhaalpunt werden we zeer vriendelijk onthaald en geholpen. Onze jongste dochter was in het begin wat onwennig op haar fiets. Ze werd echter heel vriendelijk en geduldig aangemoedigd om even wat te oefenen aan het station. De mevrouw leerde haar een aantal trucjes om veilig te remmen en op te stappen, Billie haar vertrouwen groeide zienderogen!

Onze route was 20 km, nam ons mee door de Cicindra-vallei (de bakermat van Sint-Truiden) naar dé pop-up bloesembar in Velm en terug. Onze route had de volgende knooppunten: 188 – 187 – 358 – 186 – 359 (en terug). Tijdens de route konden we de vele boomgaarden bewonderen, cruisen op de holle wegen -typisch voor het landschap in de regio-  en de heuvels trotseren (het is er niet plat ? ). We werden bovenaan beloond met de pop-up bloesembar dat ons een ferm zicht op de Haspengouwse velden bood. Ik koos voor een droge (lekkere) witte wijn van de streek, mijn partner voor een pinkske (speciaal gebrouwen in 2024 voor deze pop-up bar) en mijn dochters voor een appel-kers drankje. 

Onderstaand fotoverslag geeft een impressie van onze fietstocht!

fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht
fietstocht

Praktisch

Meer informatie en ontlening van fietsen via fietsparadijs Limburg via deze site. 

Meer informatie over het fietsknopenpunt om een route samen te stellen via deze site. 

Meer informatie over de bloesembar in Velm via deze site. 

 

 

Griet

Echtgenote en mama van Esmee (2013) en Billie (2017). Fotograaf in bijberoep maar ook in haar vrije tijd vind je haar met de camera in de hand. Houdt van momenten en het vastleggen van die momenten in tastbare herinneringen. Vertaalt graag uitstapjes in een reeks beelden.