De zomer van 2020 in met de de YouFlanders app

Een vlotte heropstart van de toeristische sector vraagt om een goede spreiding in tijd en ruimte van toerisme. En daar helpt de YouFlanders-applicatie bij. Ben je van plan een museum of attractie te bezoeken? Met deze app krijg je de real-time drukte van het  toeristisch aanbod. En je krijgt meteen ook alle veiligheidsmaatregelen te zien!
 

Wat is en doet YouFlanders?

YouFlanders is een mobiele applicatie die je sinds 5 juni 2020 gratis kan downloaden via de Google Play Store en Apple Store. De app geeft een overkoepelend zicht op het Vlaams toeristisch aanbod. De app bevat een druktebarometer waarbij bezoekers en toeristische uitbaters aangeven hoe druk het is in een toeristische uitbating. De app geeft ook op een eenvoudige manier aan welke COVID-19 maatregelen van toepassing zijn, zowel algemeen als voor een specifiek toeristisch aanbod.

 

 

Waarom YouFlanders?

Tijdens de lockdown heeft Toerisme Vlaanderen de toeristische sector uitgenodigd om innovatieve ideeën, suggesties of behoeftes in te sturen voor de herlancering van het toerisme. In de 300 inzendingen kwam het veilig aanbieden van onze toeristische troeven meermaals aan bod, zowel voor de bezoeker als voor de toeristische uitbater. 

Verder blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Vlaanderen rond 'Reisintenties van de Belgen' dat 1 op 3 kiest voor een vakantie in eigen land. 41% van de Belgen is door de lockdown de eigen streek en omgeving meer gaan ontdekken en appreciëren. 34% wil in de toekomst vaker met vakantie in eigen land. En 80% zegt dat ze druk bevolkte plaatsen liever links laten liggen.

De coronasituatie maakt dat bezoekers bewust moeten kunnen kiezen voor een toeristische plek die niet te druk is en de juiste veiligheidsmaatregelen toepast. YouFlanders speelt in op die vraag en motiveert bezoekers om op het juiste moment jouw toeristisch aanbod te bezoeken.  Deze app is daar ideaal voor!

Download de app in de appstore en ga op ontdekking!
De app kun je ook downloaden via de nieuwe campagnewebsite www.dezomervan2020.be