Een spetterende (halve) daguitstap in LAGO Kortrijk

Bij LAGO Kortrijk Weide beleef je een spetterende (halve) daguitstap met het ganse gezin. De allerkleinsten spetteren erop los in de waterspeeltuin en avontuurlijke waterratten overwinnen de langste wildwaterbaan van de Benelux! Echt waar, zotjes he! 
Maar ook wellnessliefhebbers en sporters hebben het er naar hun zin.Wij testten het met veel waterplezier uit! 

wildwaterbaan

Wildwaterfun bij LAGO Kortrijk

Wij kwamen al bij de opening van het zwembad aan, klaar om er meteen in te vliegen. Dan was het ook nog betrekkelijk rustig, en konden de dochters enkele keren na elkaar op de wildwaterbaan, zonder al te lang te moeten aanschuiven. 

De glijbanen konden we al van ver spotten. Er zijn een aantal glijbanen, onder andere de leeftijd bepaalt of de kinderen er al dan niet in mogen. 
Eén van de glijbanen (de groene) moet met een band genomen worden, dat was ook de favoriet van de dochters. Vooral omdat er dubbele banden zijn, en je zo dus samen met je bestie de glijbaan naar beneden kunt nemen. 

De rode tyfoon was de volgende glijbaan die de meiden heel leuk vonden. 
De blauwe twister werd uitgetest door de ouders, maar afgekeurd wegens 'te eng' door de tieners. En de zwarte storm en witte tornado, daar heeft zelfs niemand van ons zich aan gewaagd. 

Alle glijbanen op een rijtje
Zwembad met golfslag

En de rest?

Naast het grote aanbod glijbanen, is er ook nog een kinderbadje, twee sauna's, een zwembad met golfslag, een bubbelbad, een buitenbad en ook een 'gewoon' zwembad. Baantjes trekken kan dus ook!

Toen wij op bezoek gingen, was het nog wat wachten op zomerse temperaturen. Maar het buitenbad ging toch open, en daar hadden de kinderen geen enkel probleem mee! De andere buitenanimatie was toen wel niet beschikbaar. 

Het is de ideale omgeving om onnozel te doen in het water, voortdurend naar beneden te glijden, baantjes te trekken, of gewoon te ontspannen. 

Kinderbadje