Gezinswandeling gezocht? Doe de maritieme audiotour met Kapitein Panekezak in Oostende

Oostende heeft er een nieuwe stadsgids bij: kapitein Panekazak van de Mercator. Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt hij je tijdens deze unieke audiotour en gezinswandeling mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad.

Een audiotour als gezinswandeling

Deze wandeling is niet gewoon bezoeken, ah nee, het is beleven! Want wat je misschien nog niet wist, is dat de Mercator ook in het verleden kan duiken en zijn kanonnen gebruikt om vervuiling te bestrijden. Duik verder mee onder in een hoorspel dat Oostende op een hele nieuwe manier laat zien, maar vooral horen. Wij testten het dit weekend uit met ons gezin. 

Een weekendje Oostende is altijd een goed idee! Afgelopen weekend trokken wij een weekend naar zee en op ons programma stond een superleuke gezinswandeling met Kapitein Panekezak. Echt een leuke manier om onze 3 kinderen vooruit te krijgen want eerlijk is eerlijk? Wandelen, we hebben echt al ongelooflijk veel gewandeld afgelopen jaar. Dus elke manier om het eens anders dan anders te doen, werkt! Via de App Store downloaden we de app Kapitein Panekezak. We startten aan de Mercator waar Kapitein Panekezak en zijn team de Mercator introduceert. De enige driemaster in Oostende werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ingezet als bevoorradingsschip voor duikboten. 

 

mercator

Van Mercator tot Amandine

Volgende stop is Amandine. Onze kinderen zijn helemaal gek op schepen maar Amandientje is wel een specialleke! Dit schip was een ware Ijslandvaarder waarmee ze in het hoge noorden gingen vissen. De Amandine is momenteel een museumschip waarin het leven van de vroeger bemanning wordt tentoongesteld. Via het verhaal van de kapitein tijdens de audiotour komen we nog veel meer te weten over Amandientje. 

amandine
mercator

Ontdek plekjes in Oostende waar je anders nooit zou komen

De wandeling brengt ons verder naar plekjes in Oostende waar we anders nooit zouden komen. Denk aan de Vistrap, het Zeeliedenmonument, de Kapucijnenkerk en het James Ensorhuis. Heel fijn om tijdens deze wandeling een museum te bezoeken want dit maakt de wandeling zelf een beetje lichter. We reserveerden op voorhand tickets om het James Ensorhuis te kunnen bezoeken (in coronatijden altijd op voorhand checken!) en waren echt onder de indruk van dit bezoekje. Aan de hand van een zoektocht doorheen het museum gingen onze kinderen op zoek naar het valse schilderij. En weten jullie wat? Ze vonden het nog ook! Een aanrader van jewelste dus als familievriendelijk museum! 

james ensor

De boot op in Oostende

Het einde van de wandeling kwam in zicht na het museumbezoek. We namen nog de gratis veerboot richting Oosteroever in Oostende en gingen nog op zoek naar de vuurtoren. Aan deze kant van Oostende hadden we een prachtig uitzicht over de stad. En geef toe? Zo'n korte boottocht maakt het toch extra speciaal voor de kinderen.

Conclusie? Deze audiotour is een dikke vette aanrader voor gezinnen met kinderen! Leerrijk, leuk en anders dan anders, het zorgde er echt voor dat onze kinderen gemotiveerd bleven tijdens de wandeling. 

 

veerboot oostende
veerboot

Wat je zeker nog moet weten over deze gezinswandeling

Kapitein Panekazak is ideaal voor matrozen tussen 8 en 12 jaar. De applicatie kan gratis gedownload worden via de App Store of Google Play. Unlock de wandeling via een aankoop in de App Store voor € 5,49.

Locatie

Monacoplein 2

Oostende 8400

Toon op kaart

Prijzen

Standaard prijs:

 €5.49

Deze applicatie kan gratis gedownload worden via de App Store of Google Play. Unlock de wandeling via een aankoop in de App Store voor € 5,49.