Ontdek Lier met een kleuter

Een dagje Lier is sinds kort een stuk leuker voor de allerkleinsten. Dankzij de nieuwe stadswandeling “Het avontuur van Schaap” verken je de stad op een speelse manier. De wandeling richt zich 100% op kleuters. Best wel uniek als je bedenkt dat veel zoektochten of stadswandelingen de iets oudere kindjes probeert aan te trekken.

Lier
Lier met kleuter

Lier met kleuter?

Hoewel we al heel wat tripjes deden, ontbrak Lier nog op ons lijstje. We zoeken steeds een leuke manier om een stad te ontdekken. Schaap leek ons de ideale gids om samen met Mees, ons 5-jarig zoontje, Lier te verkennen. Het boekje waarin je de stadswandeling vindt, is niet alleen een supermooie gids maar ook een leuk boekje voor thuis.

Onze ervaring? Al vertellend trokken we door de stad. We lazen een kort stukje voor uit het verhaal, deden een opdracht en trokken dan weer verder. Mees werd meegezogen in het verhaal, want die vriendjes van Schaap moesten echt wel gevonden worden. Ondertussen genoten wij van de gezellige stad met leuke straatjes, pleintjes en stukjes groen. Even uitrusten deden we aan de speeltuin van het stadspark. De ideale plek voor een picknick of koffie. De wandeling eindigt aan het Schapenkoppenmonument. We hadden de smaak helemaal te pakken, dus verlengden we de wandeling met een toertje door het begijnhof.

Lier met kinderen

Ook zin om samen met Schaap Lier te verkennen?

Je haalt je gids bij de toeristische dienst van Lier. Het boekje kost 6€, nadien mag je dat natuurlijk mee naar huis nemen. Bij het afhalen kan je onmiddellijk het prachtige stadhuis van Lier bewonderen. Je wandelt langs alle highlights van Lier en ondertussen leert je kleuter Schaap en Lier kennen.   

Bereikbaarheid

Wij parkeerden onze auto in de betalende ondergrondse parkeergarage aan de Grote markt. Zo waren we na amper 5 minuten wandelen bij de start van de wandeling. Lier is makkelijk te bereiken met veel keuze in parkeergelegenheid, ook het openbaar vervoer (trein) is een mogelijkheid.

Maken jullie ook graag kennis met Schaap, haar vriendjes en Lier? Dan kan je alle info terugvinden op de website van Visit Lier.