Op ontdekking in Laarne

Wat kunnen we doen op een vrije dag?

De vraag die we dikwijls te horen krijgen als we samen met de kinderen zijn: 'wat doen we vandaag?' Dat is een ideale gelegenheid om het kasteel van Laarne te bezoeken!

kasteel van Laarne

Op naar het Kasteel van Laarne

Het kasteel is echt zoals de kleinsten het zich voorstellen....één van de mooiste waterburchten, volledig in het centrum van Laarne, met een opvallende binnentuin achter de grote binnenpoort. Ze zijn in volle spanning. 

Vermits de kinderen verzot zijn op fotozoektochten, kiezen we deze voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Voor de groteren is er een actief parcours waarin "Heintje Heks de sleutel van de schatkamer zoekt". Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Ook aan de volwassenen is er gedacht: een movieguide begeleidt je in het verleden van het kasteel. Vooral het heksenthema komt aan bod. Zolang de coronamaatregelen gelden, moet je op de site van het kasteel reserveren. Zeer handig om de vrije momenten te zien.

heksentaart

Tijd voor een hapje bij het kasteel

Door het actieve heksenleven in Laarne, zijn er verschillende produkten te verkrijgen. Voor onze zoete mondjes kozen we een stukje heksentaart. Superlekker!

In het dorp, door de kasteeldreef, vindt je een aantal eet- en drankgelegenheden met leuke terrassen. Een aantrekker is 'de wastobbe', kindvriendelijk en gezellig.

wandelen in laarne

Van geocaching

Lekker gegeten en nu de calorieën afwandelen. Met kinderen is dat natuurlijk geen probleem als de eindbestemming een speeltuin is. Eerst doen we een geocaching in het centrum. Verrassende vindplaats maar leuk gevonden. Dan beginnen we onze wandeltocht via de buitenspeeltuin in de Keistraat en verder naar het Prullenbos. We volgen de groene eekhoorn-wegwijzers die je 5 km doen stappen langs de velden. Op het het einde van deze zeer goed gevulde en verrassende dag, kunnen we niets anders zeggen dan dat we nog terugkomen.

wandeling van kasteel naar dorpcentrum

Praktisch

Bereikbaarheid van het kasteel:

Auto via R 4

Bus 34 komende van het Sint Pieterstation of treinstation Wetteren

Buggyproof

Activiteiten voor jong en oud