Op reis door Mini-Europa

Brussel bezoeken...je hoeft niet altijd naar het centrum van een stad te gaan. Wij gingen naar de Heizel en bezochten Mini-Europa en het Atomium.

Mini-Europa

Mini-Europe : altijd een beetje reizen

Aangezien de grenzen nog gesloten waren en wij dus niet naar het buitenland mochten, kwam het buitenland naar ons. Mini-Europa, here we come.

Gelukkig is het droog weer, want Mini-Europa is een openluchtmuseum. Langs een wandelpad doorkruis je heel Europa en zie je van ieder land de belangrijkste/bekendste gebouwen of bezienswaardigheden.

Altijd leuk om de steden die je al bezocht heb zo eens te zien of gewoon je ‘reisbucketlist’ nog langer te maken en te dromen van nieuwe reizen. Af en toe waren er ook leuke tafereeltjes uitgestald of zelfs ‘mini-toneeltjes’ bij de gebouwen te zien. De kinderen wisten soms niet waar eerst te kijken.

Na een 2-tal uurtjes hadden we Europa doorgewandeld.

De prijs: niet zo goedkoop, maar het is echt wel een leuke gezinsuitstap. Je kan ook een combi-ticket kopen: met Planetarium of Kinepolis. Of met Atomium (enkel te verkrijgen aan de balie van Atomium).

Atomium

9 bollen voor ons a.u.b.

Al vanuit het miniatuurpark heb je een mooi zicht op 1 van de symbolen van Brussel: het Atomium.

Alleen al hoogte (102m!) maakte een enorme indruk op onze jongste zoon (8 jaar). Eenmaal binnen zoeven we eerst met de lift - met doorzichtig plafond – helemaal naar boven. Daar kan je genieten van een prachtig uitzicht op onze hoofdstad. Zelfs onze oudste – die wat hoogtevrees heeft en met een klein hartje naar binnen ging – gaat enthousiast van het ene naar het andere raam op ontdekking.

Daarna gaan we weer naar de gelijkvloers en nemen we de trap of roltrap naar de andere bollen. In enkele ‘buizen’ is er een lichtspektakel te zien. Voor de 1 tof, voor de ander soms een tikkeltje Halloween-achtig . Mooi eens te zien, maar we schrokken dat we toch redelijk snel weer buiten waren.

Heb je nog wat tijd en/of zin,dan kan je nog een wandeling maken door het Osseghempark, die er net naast ligt.