Op wandel! De Stokkenmanroute als leuke interactieve gezinswandeling in Kattevennen Limburg

Sinds corona zijn we allemaal massaal beginnen wandelen. In eigen streek maar ook op een ander wandelen we wat af. Afgelopen weekend trok reporter Lobke met haar gezin richting Nationaal Park Hoge Kempen voor een weekendje Limburg in eigen land. Bij Kattevennen Cosmodrome deden ze de Stokkenmanroute: een echte aanrader voor klein én groot. 

gezinswandeling
op wandel in de limburg

Laten we de Stokkenmanroute in Kattevennen ontdekken

'Of mijn kroost zin had in een wandeling? Bwaaaaa...weeral wandelen. Maar wat als er een leuke app bij is én een weetjesboekje en jullie onderweg leuke opdrachten mogen doen? "Jaaaaaa, dan hebben we er wel zin in. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen voor de Stokkenmanroute, een leuke gezinswandeling van 4,2 km doorheen de bossen van Kattevennen. De start van de Stokkenmanroute is aan het Bezoekersonthaal van Kattevennen. Voor €5 kochten we het spel-en verhaalboekje én we downloaden meteen de app. Zo waren we helemaal klaar om de mysterieuze Stokkenmannen in het bos te ontdekken en het verhaal van deze bijzondere wezens te leren kennen!

Overal stokkenmannen

Langsheen de route kom je kleine Stokkenmannen tegen, perfecte wegwijzers want ze wijzen je de weg naar de volgende Stokkenman.En die grote Stokkemannen dat zijn echte kunstwerken! De wandeling brengt je bovendien langs de mooiste plekjes van Kattevennen, ik wist zelf niet dat dit zo'n mooi bos was. Het was dan ook nog eens een stralende dag waardoor het 100% genieten was voor groot en klein.

Deze wandeling is echt een leuke gezinswandeling! Want de kinderen leren vanalles (wij als volwassenen ook!), ze zijn interactief bezig en dankzij de app kunnen we eigenlijk niets fout doen.

De wandeling en het verhaal eindigen opnieuw aan het Bezoekersonthaal Kattevennen. Misschien vind je het wel fijn om nog een bezoekje te brengen aan Cosmodrome zelf? Wij deden dit eerder al dus we beslote om terug naar ons huisje in Zutendaal te rijden, maar als je in de buurt bent en niets anders te doen hebt, is dti zeker een dikke vette aanrader!

kattevennen wandeling
kattevennen cosmodrome

Nog enkele handige weetjes over deze leuke gezinswandeling in Kattevennen:

  • Met de verhalen erbij duurt de tocht van de Stokkenmanroute ongeveer een tweetal uur.
  • De route is toegankelijk voor buggy's en bolderkars mits deze voorzien zijn van dikke banden. Voor buggy's met dunne bandjes is het een uitdagende tocht. 
  • Er zijn geen bankjes voorzien langs de route maar je mag gerust op een Stokkenman zitten om even uit te rusten. 
  • Er moet niet gereserveerd worden voor de Stokkenmanroute. Deze route is vrij toegankelijk.
  • Het vertelboekje en het spelboekje zijn ook verkrijgbaar aan de balie van C-Mine. 
  • Alle info vind je hier op deze website